Zobacz pojedynczy post
stary 04-08-2008, 12:31   #144
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $eriToonbra Pokaż post
Ehh, nie wiem czy wcześniej pomogłem z tym bronze necacle ale teraz tak trochę na poważnie dam może troszkę ważnych informacji z tekstu tak by było łatwiej tym co nie potrafią czytać ze zrozumieniem:

1.Było już późno, gdy Odemara Taleris zamknęła swój sklep z biżuterią i szybkim krokiem skierowała się do domu. Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne, które miały być udekorowane klejnotami, niestety wybranie kamienia zajęło im niemal dwie godziny.

Czyli może że tak powiem po zamknięciu sklepu trzeba "wyczuć" ten moment i jeszcze tą Odemarę zatrzymać to może nam coś więcej powie albo dla zmyłki nie ma nic wspólnego z tym questem.

2.Jego mama uśmiechnęła się i usiadła na krawędzi łóżka. „Wygląda na to, iż Ci podróżnicy nie wiedzieli dużo o wężach, więc pozwól, że opowiem Ci prawdziwą historię.” Zoran i Zarah rozłożyli się wygodnie na łóżku.

Czyli możliwe że też jakieś łóżko może trzeba rąbnąć czy coś ) i może coś odleci to będzie do otwierania węży.

3.Węże nie mogły bronić się skutecznie a ich trucizna była zbyt słaba by powalić wściekłego orka.

Być może ma coś to powiązanie z orcami np. orc fortess.

4.Zathroth - być może jakiś npc czy coś, który może więcej nam pomóc jeśli tylko istnieje.

5.Niektóre z nich opuściły stały ląd w poszukiwaniu schronienia w niespokojnym morzu, a niektóre przystosowały się do życia na pustyni. Pomimo tego wszystkie dalej kochały swoje miejsce pochodzenia – bagna wokół Venore

Czyli może coś ma to powiązanie z ank i woda, która może kiedyś nie istniała na ankrahmun. A zaś z drugiej strony mowa o Venore.

6. „Nie tylko kolebką kochanie, także ich grobem!”
Być może ma coś wspólnego z jakimś grobem np. który istnieje w Venore a ma powiązanie z ankrahmun lub na odwrót.

7.„Każdy stary wąż, w tym kobra, wąż morski lub po prostu zwykły zielony wąż wraca do miejsca gdzie ich przodkowi urodzili się, tak blisko śmierci.

Stary wąż czyli możliwe że Bazyliszek kobra oraz niedawno dodany sea serpent oraz zielony wąż. I możliwe że wszystkie trzeba jakoś przywrócić tam gdzie jest jakaś tabliczka czy coś o wężach.

8.Zarah zapadła w małą drzemkę, przytulając jej lalkę w kształcie foczki, a oczy Zorana dalej biły zainteresowaniem

Nie bez powodu foczka przynajmniej tak mi się wydaje Jest przecież foczka "svargrondowa" ta mała biała ;D

9.„Ciała węży rozkładają się, lecz klejnoty nie
Nad tym trzeba się zastanowić

10.Otworzył ją i wyjął wielki promieniujący diament znaleziony dwa dni temu, gdy kopał niedaleko bagien

Być może trzeba jakiegoś sapphire czy coś użyć.

11.Parę minut później był w drodze do świata snów i widział samego siebie siedzącego na stosie klejnotów.

Być może coś na zasadzie dreamer chalanges quest.

Być może dla niektórych są to bezsensowne, śmieszne nieistotne informacje, ale wiadomo że Cip-soft nie robi zbyt sensownych questów prawie
Jak przeczytałem tego posta, oplułem monitor i spadłem z krzesła xD Twoja interpretacja tego tekstu jest rzeczywiście wspaniała. To nie jest wiersz, żeby go interpretować linijka po linijce. Skoro tak już pojechałeś, ja też zrobię coś podobnego.

1. "Było już późno" - więc za dnia nic nie zdziałasz.
2. "Odemara Taleris" - trzeba zastanowić się nad znaczeniem tego imienia. 'Odema' brzmi podobnie do "odma", czyli przedostanie się powietrza atmosferycznego lub innych gazów w obręb tkanek lub jam ciała, gdzie prawidłowo gazy te nie występują. Następnie: 'ra T' - interwyrazowość ma nas zmylić, ale to zbyt łatwe, żeby tego nie zauważyć. Oczywiście chodzi o szczura. 'Aler' to prawie jak 'Alert' czyli 'alarm'. 'Is' - z angielskiego 'jest'. Podsumowując: Odma szczur alarm jest. To znaczy coś jak: 'U szczura doszło do odmy, bijcie na alarm'.
3. 'zamknęła' - zatem potrzebny będzie klucz.
4. 'swój sklep z biżuterią' - pewnie będzie trzeba kupić biżuterię.
5. 'i szybkim krokiem' - wymagany time ring.
6. 'skierowała się do domu' - a więc trzeba mieć własny domek, wymagany PACC.
7. 'Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne' - prawdopodobnie te obrączki będą kluczowym przedmiotem w tym queście.
8. 'Które miały być udekorowane klejnotami' - oczywiście mowa o klejnotach węży.
9. 'niestety wybranie kamienia' - a co stało się z kamieniami, których nie wybrali? Może wciąż są do zdobycia?
10. 'zajęło im niemal dwie godziny' - w takim razie quest może trwać 2h, od rozpoczęcia do zakończenia mogą upłynąć tylko dwie godziny.
11. 'Jej dzieci Zoran i Zadah' - znowu interpretacja imion. Zoran - możliwe że pochodzi od 'Zoe, run!', a więc pewnie jest dobrym biegaczem. To zresztą pasuje do wymaganego time ringa. Zadah: 'Zad' - chyba wszyscy wiedzą, czym jest zad. 'Ah' - wyraża uwielbienie, zapewnie więc była to niewiasta o pięknym tyłku.

Nie chce mi się dalej wypisywać takich pierdół, chociaż mam wrażenie, że moje punkty są bardziej rzeczowe i przekonujące od twoich. Jak widzisz, napisałem tyle samo co ty - bo 11 punktów - a opisałem niewiele ponad 2 linijki.
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >
shoq jest offline