Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shoq
Jak przeczytałem tego posta, oplułem monitor i spadłem z krzesła xD Twoja interpretacja tego tekstu jest rzeczywiście wspaniała. To nie jest wiersz, żeby go interpretować linijka po linijce. Skoro tak już pojechałeś, ja też zrobię coś podobnego.
1. "Było już późno" - więc za dnia nic nie zdziałasz.
2. "Odemara Taleris" - trzeba zastanowić się nad znaczeniem tego imienia. 'Odema' brzmi podobnie do "odma", czyli przedostanie się powietrza atmosferycznego lub innych gazów w obręb tkanek lub jam ciała, gdzie prawidłowo gazy te nie występują. Następnie: 'ra T' - interwyrazowość ma nas zmylić, ale to zbyt łatwe, żeby tego nie zauważyć. Oczywiście chodzi o szczura. 'Aler' to prawie jak 'Alert' czyli 'alarm'. 'Is' - z angielskiego 'jest'. Podsumowując: Odma szczur alarm jest. To znaczy coś jak: 'U szczura doszło do odmy, bijcie na alarm'.
3. 'zamknęła' - zatem potrzebny będzie klucz.
4. 'swój sklep z biżuterią' - pewnie będzie trzeba kupić biżuterię.
5. 'i szybkim krokiem' - wymagany time ring.
6. 'skierowała się do domu' - a więc trzeba mieć własny domek, wymagany PACC.
7. 'Pewna para chciała zakupić u niej obrączki ślubne' - prawdopodobnie te obrączki będą kluczowym przedmiotem w tym queście.
8. 'Które miały być udekorowane klejnotami' - oczywiście mowa o klejnotach węży.
9. 'niestety wybranie kamienia' - a co stało się z kamieniami, których nie wybrali? Może wciąż są do zdobycia?
10. 'zajęło im niemal dwie godziny' - w takim razie quest może trwać 2h, od rozpoczęcia do zakończenia mogą upłynąć tylko dwie godziny.
11. 'Jej dzieci Zoran i Zadah' - znowu interpretacja imion. Zoran - możliwe że pochodzi od 'Zoe, run!', a więc pewnie jest dobrym biegaczem. To zresztą pasuje do wymaganego time ringa. Zadah: 'Zad' - chyba wszyscy wiedzą, czym jest zad. 'Ah' - wyraża uwielbienie, zapewnie więc była to niewiasta o pięknym tyłku.
Nie chce mi się dalej wypisywać takich pierdół, chociaż mam wrażenie, że moje punkty są bardziej rzeczowe i przekonujące od twoich. Jak widzisz, napisałem tyle samo co ty - bo 11 punktów - a opisałem niewiele ponad 2 linijki.
|
Ty za interpretację się też lepiej nie bierz. Po co wy w ogóle to interpretujecie? Jeżeli są tu wskazówki to na pewno nie chodzi o to w jakim tempie mamuśka poruszała się do domu, itp.
Swoją drogą, ten tekst z time ringiem był najlepszy, gratuluję! I jednocześnie masz u mnie minusa, bo sobie przypadkiem surówkę na klawiaturę wyplułem, gdy to przeczytałem.