04-08-2008, 14:47
|
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2007
Stan: Niegrający
Świat: Selena
Poziom: 109
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shaiboos
Pomijając zupełnie idiotyzm wypowiedzi Eloma pragnąłbym zauważyć, że on nie poprawił Cię w kwestii ortografii tylko merytorycznej. Co prawda to tylko kosmetyka, bo każdy wie o co Ci chodziło i Elom przyczepił się z czystej złośliwości, ale fakt pozostaje taki, że nie ma w jego wypowiedzi nic o twojej ortografii.
Poza tym pisząc, że ty już nie musisz się pilnować, żeby pisać poprawnie strzelasz sobie w stopę. Jeżeli chcesz, aby ktoś rozumiał o czym piszesz musisz zachowywać przynajmniej troszkę samodyscypliny przy pisaniu. To, że usprawiedliwiasz się dysortografią to również samobój, bo wypisujesz sobie w ten sposób tragiczną etykietkę. To, że masz dysortografię powinno dodatkowo motywować Cię do tego, aby pisać poprawnie, pracować nad sobą.
Argument o wyjeździe jest także nie trafiony. Po pierwsze piszesz na forum polskojęzycznym, po polsku i do Polaków więc nie ma znaczenia, że piszesz z innego kraju i nie mówisz zazwyczaj po polsku. Po drugie dysortografia tyczy się trudności w zapamiętywaniu i rozumieniu zasad gramatycznych w ogóle, a nie tylko konkretnego języka, więc to kolejny argument za tym abyś pracował nad swoją dysortografią. Tego można się wyuczyć - uczciwą pracą i "mocnym postanowieniem poprawy".
Piszesz że miałeś "szczęście" opuścić Polskę. Jeżeli naprawdę to dla Ciebie szczęście wypadałoby zachować to dla Siebie, a jeżeli nie to powinieneś postarać się coś zrobić dla "tego" kraju, aby był taki jaki chcesz. Krytykując innych i samemu nic nie robiąc nie zdziałasz nic, a tylko może to sprawić, że ludzie nie będą Cię postrzegać najlepiej.
|
nietrafiony*
Oryginalnie napisane przez Pikapo
Dawno mnie tu nie było,a jak byłem to rzadko więc mam pytanie...
BYSZU NADAL NA OB BEZ PZ?
|
|
|
|