Temat: Serwer Refugia thread
Zobacz pojedynczy post
stary 06-08-2008, 11:43   #11959
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

1. Co do podzialu loota z bosow sprawa jest prosta:

- kto bloczy bierze loot - a co potem z nim zrobi czy sie podzieli ze znajomymi kasa lub np z osobami ktore pomagaly to juz jego sprawa , on ryzykuje reszta stoi se z dala i strzela.

Powiecie - oni tez marnuja czas i runy. Fakt ale pojscie na bossa to sprawa dobrowolna , kazdy moze isc , chcesz tracic runy idziesz , nie chcesz to nie - twoj wybor.

Co innego umowa przed pojsciem na bossa w jakiejs waskiej ekipie (np kto bloczy , czy loot do podzialu itp).

O ile sie nie myle takiej umowy nigdy na refugii nie bylo poza tym kto po kim probuje blokowac.

To ze do tej pory tylko Moonblades udalo sie bloknac - tak wyszlo , nie mozna miec z tego powodu pretensji np ze TH nie byl losowany albo ze odpal kasy za niego nie poszedl do ludzi.

Nie ma wstepnej umowy nie ma takich rzeczy , na Morga czy Orsha moze 50 osob i pojsc czesto przypadkowych i co? To jest dobrowolnosc.

Wazne jest kto sie zdecyduje na blokanie. I kto zakonczy je sukcesem.
Z tego powodu Moonblades nie mozna powiedziec by kogos kiedys ojebalo.

2. Sytuacja na Refugii.
Sa niestety gildie o ze tak powiem watpliwej opinii , nie ma sie co klocic same sobie na nia zapracowaly. O ile Moonblades stara sie ( roznie to wychodzi nie jestesmy swieci , kazdy bledy popelnia - wazne by umiec z nich wyciagac wnioski) wycinac plewy ze swojej gildii ktore psuja jej opinie ( bo mamy o co dbac - najwazniejsza i priorytetowa rzecza dla nas jest opinia , nad czym osobiscie sprawuje kontrole) , o ile sa gildie krzaki (no name ktore powstaja potem znikaja potem znow powstaja ale o innej nazwie , potem znow znikaja - takie co gora pol roku istnieja) , o tyle dziwie sie Choch.
Kiedys mieliscie naprawde dobra opinie , byliscie wzorowa gildia - pamietam czasy jak prowadzilismy rozmowy nad fuzja ( a takie nie mogly by miec miejsca gdyby opinia o was byla negatywna) o tyle nie wiem co sie stalo od tamtego czasu. Po prostu sie dziwie.
Ebool stworzyles naparwde fajne dzielo o nazwie Choch , wez cos zrob , oddziel sie moze od plewow psujacych wartosc sama w sobie jaka jest Choch. Bo Choch to juz nie tylko ludzie (oni przychodza i odchodza - przychodza nastepni) , Choch to marka , ktora z powodu jakiegos zalamania w systemie rekrutacji wypelnila sie osobami ktore ja psuja od srodka.

I skonczmy z bluzganiem na siebie , to jest bez sensu , nikt nikomu tak niczego nie udowodni.

Zapraszam do wklejania zdjec czyli do tego do czego ten temat sluzy.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem