Zobacz pojedynczy post
stary 06-08-2008, 13:47   #125
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exhado Pokaż post
@up
[ironia]Łał,naprawde?
OOOOO JAAA!![ironia]
Chodzilo mi zeby ulatwic gre POCZATKUJACYM !
20 knightem expisz na rotach/chyba ze masz po 80/80 to tomby -2 czy tam zolwie
Pozdrawiam
WBIJAC I KOMENTOWAC MI SSY
Jak wyjaśnisz to, że 20lvl knightem z powodzeniem expiłem na cycach ze skillami 40/40 z przecietnym eq co prawda poty zchodziły ale waste nie było...

Co do tematu nie czytałem całego ale!

Moim zdaniem knight i paladyn są zbalansowani.

Knight:
[SPELL]Exori Gran[/SPELL] średnie hity na 100lvl z sca wynoszą 480i wali 8 potworków na raz... Bierze 340 many więc 340/8=42.5 mana za hita biorąc pod uwagę dmg wcale nie tak drogo...
[SPELL]Exori[/SPELL] na 100lvl z sca knight wali 120-240 czar bierze 100 many więc 100/8=12.5 many za hit czyli taniej niż sorc z [SPELL]exori morta[/SPELL] i paladyn z [SPELL]exori san[/SPELL]
[ITEM]Ice Rapier[/ITEM] co prawda można go użyć raz ale jego atak znacząco podwyższa nam dmg z exori przy okazji używając exori z ice rapierem łamiemy go. Tak więc można powiedzieć, że ice rapier wali na około... Po za tym część dmg jaki robi ice rapier jest od lodu tak więc w połączeniu z exori jest wypasioną bronią na anhi (jak masz zenchantowaną broń exori wali od tego żywiołu co masz broń).
Po za tym knight bądź co bądź ma najwięcej hp i przeważnie największy shielding ze wszystkich profesji...
Paladin
[ITEM]Assassin star[/ITEM] Są najpotężniejszą bronią w tibii. Najlepsi paladynowie walą do 500~ a w ludzi po 200. W czym średnia hitów się waha sporo. Assassin stary kosztują 100gp i łamią się średnio po 3 uderzeniach. Mają 4 kratki zasięgu. Po za tym aby je kupować trzeba mieć assassin outfit. Po za tym mają wymagany lvl aby ich używać z pełną mocą to 80 a ice rapier takich wymagań już nie ma...
[SPELL]Exori san[/SPELL] 60lvl rp z 15 mlvl średnio wali po 50 a we wrażliwe potworki po 80. Zabiera 20 many i ma 4 kratki zasięgu.
[SPELL]Exori con[/SPELL] Zabiera 25 many i ma zasięg na cały ekran dmg zależy od lvla i mlvla bardzo użyteczne na dobijanie potworków na huncie.
[SPELL]Exevo mas san[/SPELL] 60lvl rp z 15mlvl wali z niego po 100~ a we wrażliwe potworki po 120~. Ma zasięg gfb bierze 170 many.

Podsumowując Paladyn specjalizuje się w dmg punktowym a knight w dmg obszarowym.