Zobacz pojedynczy post
stary 07-08-2008, 15:50   #225
Vrael
Użytkownik Forum

Vrael's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
Domyślny

Cytuj:
Nie ma aren 1 vs 1 xD
Nie powiedziałem "arena 1v1" tylko "1v1" co znaczy duel albo walka 1 na 1 kiedy nasi partnerzy padną.

Cytuj:
To mnie zdziwiłeś, poszukam potem. Ale jeśli jest to myśle, że to w specyfiocznym buildzie 5 vs 5. W 2 vs 2 shadow priest najzwyczajniej w świecie nie przeżywa. Wiem, bo jak trafialiśmy ze znjaomym na team z spriestem to to była zabawa nie walka. Niestety, ale tak zawsze było
Z przykrością Ci powiem, że to było 2v2 ^^. O teamie dowiedziałem się na ArenaJunkies. A ten Shadow Priest, na którego wpadliście musiał slackować na resi. Siła priesta to resi. Cap to 470~ plus minus i wtedy już nie jest tak łatwo.

Cytuj:
Omg. Wiedziałem, że zmian w druidzie nie należy czytać. Przynajmniej przez te X czasu żyłem spokojnym życiem z nadzieją na sprawiedliwość.
Wracając do tematu healerów, żebyś się nie zdziwił! Wszyscy healerzy zostaną buffnięci i naprawdę ubić healera we dwóch to będzie wyczyn xD.

Cytuj:
zależy jaki jest partner druida. Ogólnie problem z nim jest, gdy dochodzi do LoSa. Na takim nagrand arena biega wokół słupów i jak ma hoty to nie ściągniesz. Z frost nóv, cone of coldów, i cripplingów wyskakuje shapeshiftem, przez co mag w ogóle ma problem z shatter combo.
Jak jest z warlockiem to w ogóle się poddać można. Druid tylko ucieka i hotuje i nawet jak go dopadniemy to doty już wystarczająco narobiły. Jeszcze czeka na mnie silence peta i ogólnie miłej zabawy. A water elemental na banishu.
Tu Ci racji nie przyznam. Powiedz swojemu rogalowi, żeby nie szczędził shiva. Od tego masz rogala, żeby stunował druida najlepiej poza Beer formem (), w międzyczasie wyciągasz peta, dajesz icy veins, trinket i nukujecie obydwaj jak dzicy, pilnując, żeby jego przyjaciel był w CC. Im wcześniej użyje medallionu tym większą macie władzę nad nim. I oczywiście mam nadzieję, że wiesz, że na arenach shatter combo robi się tylko z petem? Każdy mądry gracz się wywinie z frost novy jeśli zobaczy, że coś w niego castujesz. Druid nie druid, wywinie się. Więc frost nova - i natychmiastowy ice lance. Potem tylko castujesz frostbolta z wymierzonym freezem od peta, a co do locka, to sheepujcie, sapujcie jak szybko się da.

Cytuj:
Co do dobrego cc się zgadzam - tylko oczywiście shapeshift i nie ma żadnej owcy... A sam rogue co zrobi? Nie sapnie, bo druid w prowlu czeka na zawiązanie walki, a jeden blind i bodajże cheap shot (mylą mi się z kidneyem. Jak technikę pomieszałem, to sorka ) Nie zrobią mi gry.
Przynajmniej jeszcze nic takeigo nie rozgryźliśmy. A co do teamu rogue + priest to mój kumpel ma taki zestaw. Tylko priest właśnie kombinacja discipline/holy. I cholera prawie nieubijalna. Z rogalem to robią naprawdę co chcą. 1800 rating to jak śpią osiągają xD
W teamie rogue + mage vs druid + dps, cc idzie na dpsa i nukują druida. Przynajmniej to wynika z moich osobistych obserwacji. Więc to ^ nie ma do końca sensu. A rogue + priest, powiem Ci, że jeśli nie wiedzą konkretnie kogo bić a kogo nie, to dużo nie zdziałają. Jak już wspomniałem, siła priesta to resi, i musi mieć go 470+ to wtedy rzeczywiście jest w stanie dostać się wysoko.

Cytuj:
Zapomniałeś o blindzie. Wiadomo, rogal ma sporo technik. Ale druid jest w którą stronę nie patrzysz cholerny dla rogala. Jak dasz rade się zahotować i wskoczyć w bear forme to cie ten rogal będzie drapać tak jak warriora drapie. Z taką róznicą, ze masz więcej życia.
Nie, nie zapomniałem. Nie blinduje się zahotowanego druida, tylko jego kolege kiedy się wywinie z wszelkiego CC.

Cytuj:
No i ostatnia kwestia- druidzi często mają hi rank teamy, bo im to njałątwiej przychodzi i mają gear advantage. To też swoje robi.
Przyznam, że tęsknię za czasami, kiedy wszyscy latali w gównianym gearze z instów i s1 to był mega pogrom. W dzisiejszych czasach jednak teoretycznie jest to niezbalansowane (bo świeży 70 lvl napotyka się na full s4 graczy, którzy jedzą go na strzała) aczkolwiek po to mamy gear za honor. Wystarczy, że wyfarmisz WSZYSTKO i już masz 400~ resi i 11k~ many i hp, czyli praktycznie dużo się nie różnisz od full s3 bądź s4, wtedy to już jest kwestia skilla i treningu.

Cytuj:
No, ale nic nie poradzimy. WoWa nie zmienimy narzekaniami, cały czas z kumplem próbujemy coś z tym zrobić. Bo mag + rogal to mocny team, tylko potrzbujemy ekstremalnego zgrania i wyczucia. no, ale jak do tego dojdziemy...
Wiesz co, ja zawsze uważałem, że trzeba dużo samemu trenować, ale na prawdę filmy i poradniki bardzo pomagają, proponuję, żebyś odwiedził stronę http://www.arenajunkies.com znajdziesz tam macra, taktyki i inne przydatne rzeczy.
Vrael jest offline   Odpowiedz z Cytatem