Zobacz pojedynczy post
stary 07-08-2008, 22:18   #229
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Po pierwsze: gladiator's set 470 resi nie czyni. Potrzebujesz jeszcze ringi, necki, trinkety, belty, booty, wristy itp.
Nie okłamujmy się. Osoba mając ~3 części s3, nie siedząca na rankingu 1300 ma taki zestaw i tak dobrany set by mieć bonus 2*+35 resi

Cytuj:
Po drugie: To prawda, że na czysty nuke to go zjecie, ale od tego ma feara, od tego ma Pain Suppression, od tego ma kolumny. (a, i pierdnie pierdnie jak tylko Ci wrzuci Silence )
Will of the forsaken on rogalika. W odpowiednim momencie ja sam go silencuje At + Imp Csem (łącznie 6s silence). To starcza by misiek już nic nie zrobił.

A... Pain suppression to ostatni talent discipline... Więc shadow go nie ma

Cytuj:
Nie wiem co blizzard gada, ale na moje oko to talenty są TROCHĘ przegiente, sam rzuć okiem na http://www.mmo-champion.com/talent/ (mam nadzieję, że link działa). Paladyn za crita z holy shocka ma instant Holy Lighta, Shaman za crita summonuje jakieś dodatkowe dusze, które pomagają leczyć, Druid ma zmniejszony global cooldown na hotach, priest ma dodatkowe tarcze po critach i odnawianie many większe itd., itd. Ja Ci mówię to będzie era healerów >.<!
Ta, ale chodzi tutaj o mechanike. Właśnie spell power ma być tak robiony by nie było chorych różnic. Do tego heale maja byc bodajże troche droższe. Nie siedze na becie, nie wime jak wygląda to w praktyce, ale takie plotki mnie dochodzą. A talenty śledzę w miarę na bieżąco (w praktyce tylko maga od deski do deski reszte pobieżnie albo wcale)

Cytuj:
Nie rozumiesz. Mage + rogue to jeden z teamów posiadający wiele CC + Świetny nuke. Możecie wlecieć na locka (druid oczywiście stunuje), wtedy kiedy druid sie pojawi, MOMENTALNIE, ale dosłownie w ułamkach sekundy, wrzucacie CC na locka, i ruszacie ku druidowi. Ważne jest, żeby poważnie trzymać tego locka na stunie, zanim wrzuci jakiegokolwiek dota. Jest też szansa, że przed akcją twój rogal znajdzie druida kręcącego się gdzieś w okolicy. Pamiętaj tylko, żeby utrzymać sheepa i najlepiej zacznij od niego - blind jest świetny po trinkecie. Utrzymaj sheepa na ostatniej sekundzie, ale uważaj, bo zwinny lock może wykorzystać chwilę nieuwagi, wrzucić Death Coila, sfearować tego, dotować tego, tamtego itd i otrzymasz efekt, potocznie zwany Failem.
Znam kolejność rzucania CC, spokojnie
Meh not idiotz
Tylko to momentalnie to 1,5 sekundy z mojej strony. W międzyczasie moge właśnie dostać death coila. Silence musze trzymać na druida. No, ale nieważne. Dobrze to opisałeś - najmniejszy błąd i leżymy. Czemu oni tak nie mają? =f
To jest także jedna z kłopotliwych kwestii .
Inna sprawa jest taka, że często lock czeka do końca owcy, wychodząc z założenia, że nie ma się co spieszyć. A latając za druidem między kolumnami czy wokół grobu nie upilnujemy locka.
Cytuj:
A co do czasu na frostbolta - od tego masz icy veins, i naprawdę idzie coś wycastować z tym. Z LoSem to już musisz się jakoś uporać
Da się, ale nie mam żadnej szansy na ominięcie pushbacku. Więc co z tego, że frostbolt castuje się 2 sekundy, jak przy otrzymywanych obrażeniach to są 4?
A ja w tym czasie grzecznie zbieram baty na pysk :/
Cytuj:
- i pamiętaj, stuny twojego rogala nie gryzą... (przynajmniej nie Ciebie ;D)
A to to wiem

Cytuj:
Już od początku nie pojąłeś, bo ja wymieniałem spelle, które zaszkodzą druidowi a nie jego "sztuczki", po tym jak ty wspomniałeś tylko o Crippling Poisonie.
Gałka i Kidney owszem, ale garota i cheap potrzbują stealtha do tego.
Chyba, ze w takim matchupie zakładam, że rogal czeka jak druid. Niby opcja jest, tylko to jest dośc ryzykowne zagranie. Ale myślę, że warte spróbowania

Cytuj:
Przyznam rację z bronią, z gearem już mniej. Otóż przejrzałem wowheada, totalne staty setów. W każdym z setów różnica wynosiła około 30 stam, 30 int itd. Generalnie, ciężko mi to wytłumaczyć, ale im bliższy sezon, tym mniejsza różnica. Im dalszy, tym większa. Ale mimo to, wszystko zamyka się w granicach 100 staminy, 100 intelektu itp. Resi jest taki sam. Podsumowując, skillem da się załatwić kogo chcesz jeśli masz full pvp gear niezależnie z jakiego sezonu. (co prawda s1 i s4 to już trochę duża różnica )
A tam. Zabij magiem 3 razy z rzędu locka w pełnym s3+s4 i guardianie na PvP buildzie to ci nobla wystrugam

Cytuj:
Najważniejsze jest, żeby wiedzieć co robić, bo możesz trenować złą technikę i wipować co walkę dosłownie na marne. Lepiej sprawdzić co i jak (Poczułem to na własnej skórze :<)
Cały czas patrzymy czego brakuje, co możemy zrobić lkepiej.
A ty masz jakąś strnę z taktykami matchup kontra matchup?

Cytuj:
Nie wiem jaki jest stan twojego maga, ale jeśli poważnie myślisz o arenach, to musisz jednak trochę pomęczyć battlegroundy i wyfarmić full pvp set. Wszystko przez pieprzone sezony 3 i 4.
2* merci 2* Venge. Teraz jak wskoczymy na rating 1550 (mieliśmy 2 tygodnie przerwy przez mojego neta i jak wróciliśmy, to cóż... Powiem, że nam nie poszło xD. Jakby tego było mało na 10 walk w 8 był druid...) To wskoczą mi spodenki s4. Cała reszta to vindicator + drugi pierścien z veterana. Trinket epicki (+45 resi). Broń, off i wand s2.
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem