Generalnie rzecz biorąc: f**k all the druids and locks. Pieprzone hoty + nature swiftness (który przyprawia mnie o mdłości) + praktycznie nieśmiertelny sl/sl build. W każdym razie. W 2v2 można sporo osiągnąć dwoma czynnikami:
1. CC
2. DPS
Niektórzy spytają? O.O? WTF?! Huh?! LAWL! GO FARM SOME PRIMALS INSTEAD NOOB!?@??!?!
Więc podam to na zasadzie przykładu. Weźmy sobie setup mag (frost specc ofc) + rogue. Słysząc taką kombinację można niemalże spaść z krzesła. A jednak - jeżeli jest dobre zgranie, to przy walce z drużyną lock+druid dobry rogal jest w stanie sam utrzymać na stunie druida, w czasie gdy mag z nieziemską gracją wkurza locka uniemożliwając mu jakiekolwiek działanie.
Odnośnie priestów - gdy sam zbierałem ressi geara, spytałem kumpla ile powinenem mieć ressi. Powiedział mi wtedy, że conajmniej 400. I rzeczywiście. Widać sporą różnicę między arenami z 380 ressi, a 479. Jako, że shadow priest mnie rajcował tylko na BG, a na areny nie chciało mi się zbierać geara, także nigdy go nie testowałem. Wolę być zdyscyplinowany