Witajcie ponownie.
W związku z tym, że nie wszyscy Was jakiś czas temu byli zadowolni z pracy moderatorów w ostatnim czasie - także w związku z incydentem związanym z cenzurą na stronie, razem z Nunelem wychodzimy z pewną propozycją.
Pacera Thread stanowi dla nas nie tylko temat ze screenami, ale także pewne zaplecze, miejsce rozmów, własne zacisze gdzie wymieniamy się poglądami poza grą. W związku z tym, że czasem utrudnione jest to przez moderację, rzadziej przez zasady forum, uznałem z Nunelem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzyć własne zaplecze, własne zacisze gdzie będziemy się dzielić swoimi momentami w Tibii.
Sądzimy, że w związku z tym, że to nasz własny temat, moderacja powinna pozostać w naszym gronie, tak aby sprawy rozwiązywane były wewnętrznie - i tylko wewnętrznie. Jednocześnie pojawiłaby się większa możliwość - oprócz tematu ze screenami, możnaby także zamieszczać inne rzeczy (np. Trade forum) - całe podforum byłoby dla nas.
Co więcej, to wszystko znalazłoby się na supported fansite - a dokładniej na forum TibiaCity.org. Strona jest co prawda po angielsku, ale nasze podforum, jak sama nazwa wskazuje jest nasze i możemy tam pisać po Polsku. Ponadto, postować mogą tylko użytkownicy grupy (ci są akceptowani przez założyciela grupy - mnie - zaakceptuję każdego Polaka z Pacery niezależnie od moich stosunków z nim). Gwarantuje nam to, że żadna nieporządana osoba nie zaspamuje nam tematu w innym języku. Wszyscy jednak będą mogli oglądać Wasze screeny i osiągnięcia - dlatego będziecie się mogli z nimi dzielić z międzynarodowym Tibijskim światem!
Myślę, że ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Ja ze swojej strony mogę zagwarantować bezstronność oraz komfort w nowym 'miejscu pobytu'. Pamiętajcie: sami tworzycie swoją historię w tej grze, a Polacy są mocną grupą, dlatego warto trzymać się razem - przedstawiona przeze mnie propozycja umocni naszą więź.
Czekam na Wasze opinie, a może inne propozycje, zastrzeżenia, sugestie? Na początku chcę się dowiedzieć, czy większość jest za takim pomysłem, czy są jakieś wątpliwości. Jeśli będzie to konieczne, chętnie umieszczę poradnik krok po kroku jak dołączyć do takowej grupy, ponieważ język angielski może stanowić dla niektórych barierę nie do pokonania.
Dzięki za przeczytanie, a jeszcze większe za odpowiedź!
Yamaro
|