Gruzja została "zmiażdżona". Wygląda mi to teraz na ostatnią fazę ataku Rosji i już jutro powinien być spokój.
Cytuj:
# 19:17 Saakaszwili do Miedwiediewa: połóżmy kres szaleństwu Prezydent Gruzji Micheil Saakaszwili zaapelował do prezydenta Rosji Dmitrija Miedwiediewa, by położyć kres szaleństwu, natychmiast wstrzymać ogień i bezzwłocznie rozpocząć negocjacje w sprawie konfliktu wokół Osetii Płd.
|
Końca świata nie bedzie \o/!
Teraz, ludzkość musi zdać sobie sprawę, w jakich czasach żyje, i że to nie jest prehistoria, gdzie rzucało się kamyczkami, a czasy współczesne, w których jesteśmy w stanie zniszczyć własną cywilację (i może byliśmy o krok od tego). Jeden wysokiej rangi polityk stwierdził, że znowu stanęliśmy nad groźbą konfliktu na skalę globalną. Co do kulisów wojny, troszkę dziwi mnie zachowanie prezydenta Gruzji, moim zdaniem najpierw powinno się negocjować pokojowo, potem w ostateczności zbrojnie. Co do Miedwiejewa, troszkę przesadził, i zrobił z tego konfliktu niepotrzebne "show" nieustannie atakując stronę Gruzińską. Wina według mnie stoi po obu stronach.
To była porządna lekcja dla ludzkości : ).