Zobacz pojedynczy post
stary 10-08-2008, 13:11   #9
Picinhoxs
Zbanowany

Data dołączenia: 30 07 2007
Lokacja: Chełm

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Remo clai
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Czysta
Świat: Danubia
Poziom: xxx
Skille: xXXx
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Endrek_Knight Pokaż post
CHOR - Lizard Village

Co Warto lootować?
Moim zdaniem, na Chor, loot dopisuje zawsze. Z Lizardów wypadają Plate Armory oraz Halberdy, które jak wiemy są całkiem opłacalnym lootem. Lecz uważam, że zbieranie ich, akurat TAM jest mało pożyteczne, gdyż musielibyśmy co chwila latać do miasta. Moim zdaniem, jeżeli zbierać Plate Army lub Halberdy to tylko do Lootbaga.

Dlaczego?
Z Lizardów leci dosyć duża liczba GP (Porównywalna do Małp z przed Update 8.1), dlatego zbieranie owych itemów, może po prostu się nam nie opłacić.

Plate Armor - 120.00o.z - cena: od 400-700gp
Halberd - 90.00o.z - cena: 400gp
Kupka 100gp - 10.00oz

Co to oznacza?
Że zbierając GP, zamiast wyżej wymienionych przedmiotów możemy dużo zyskać, gdyż w miejsce Halberda, mamy capa na 900gp (czyli podwajamy swojego loota). To samo tyczy się Plate Armoru, tyle że w jego miejsce, możemy zebrać aż 1200 gp, i tu potrajamy wartość loota.

Podsumowując.
Chyba każdy gracz zauważył, że zbieranie Plate Armorów czy Halberdów jest mało opłacalne. Podobnie jest z Obsidian Lancami, tylko tyle że jej wartość to ok. 600gp przy wadze 80.00o.z; czyli teoretycznie też mało opłacalne.

Lizardy są bardzo opłacalnym expem oraz źródłem dobrego loota. Droga do nich jest męcząca, ale expienie tam to czysta przyjemność. Mam nadzieje, że pomogę niektórym graczom. Proszę o konstruktywną krytykę, gdyż jest to mój pierwszy poradnik.

BY ENDREK KNIGHT
n/c Jeszcze bedziesz blagac o halberdy itd ;o
Picinhoxs jest offline   Odpowiedz z Cytatem