Cytuj:
Oryginalnie napisane przez neji13
Hehe widze, że moje spostrzeżenia sprowokowało wiele turystów  A tak na serio to zakończenie questa jest w mieście, co mówie od paru postów - nie koniecznie jest tak jak mówiłem - coś z tym kamieniem. O kamieniu mówie dlatego, bo wyliczyłem że właśnie ten kamień jest tak jak SoF na wysepce, i jest to identyczny kamień.
Moim zdaniem takie odkrywanie tajemnic jest piękne... Jest tak jak PoI ludzie tam coś odkrywają, odkrywają. Ale... oby nie zrobili tak jak z PoI, że po paru udpade dają spoilera na tacy i wszyscy beda biegac na 1 i 2 lvl z SoFem. Takie rozwiązanie jest najgorsze wg. mnie z wszystkich. Gdyby zebrano ekipe: Stonogę i paru innych z tego forum to SoF byłby nasz. Sory że takie kazanie strzelam, ale taki już jestem. Może (napewno) moi teoria się nie sprawdzi, ale to jest urok tej gry.
|
No dobrze, odkrywanie tajemnic jest piękne. Lecz czy piękne jest dawanie nadziei ludziom? Już od dawna wiele osób stara się zgłębić tą tajemnicę - bezskutecznie. Powstawało wiele teorii, wiele fake... Jak na przykład ten z Shadow Rexem... Często były one publikowane albo na stronach, albo chociażby na forach...
A tak nagle pojawiasz się Ty i masz jakąś teorię. Nie bronię Ci - lecz najpierw coś zrób, potem gadaj. Z ciekawości sprawdziłam tą mapkę w ps - podobieństwa brak. Równie dobrze mógłbyś nałożyć mapkę Liberty Bay na wysepkę z Sof - także byłyby w jakimś sensie podobne. Lecz ma to sens? Nie. Osobiście uważam, że gdyby ów quest istniał to jego wykonanie byłoby na pewno bardzo ciekawe (wątpię, by Knightmare bawił się z jakimiś trójkątami, mapkami i takimi tam).
Więc mam jedną wielką prośbę do Ciebie - najpierw coś naprawdę odkryj, potem zaś dziel się swoimi teoriami. Nikomu nie bronię zdobycia SoFa - wręcz przeciwnie, byłoby bardzo ciekawie (i naprawdę fajnie patrzy się na ten mieczyk na rooku), lecz nie wierzę w istnienie tego questa. Dlaczego? Pisałam już - wywiad z Lesiem i reakcja CMów. Do tego brak jakichkolwiek efektów po paroletnim poszukiwaniu czegokolwiek.