Duuuży problem
Więc tak:
Mam laptopa (więc wszelkie dyskietki rozruchowe odpadają). Po uruchomieniu go wszystko pięknie, łąduje się bios itd. Mam na kompie 2 systemy operacyjne, więc wyskakuje menu wyboru, który windows chcę uruchomić. XP profesional czy 2000 profesional. Po uruchomieniu 2000 wyskakuje komunikat o możliwości uszkodzenia dysku twardego itp., przy XP najpierw otwiera się komunikat o błędzie przy uruchamianiu systemu i mam do wyboru opcje: uruchom w trybie awaryjnym, ostatnie działające ustawienia, i uruchom normalnie. Żadna opcja nie daje efektu, i tak komp resetuje się. Próbowałem formata, ale nie czyta żadnej płyty (ani XP, ani 2000, ani 98). Zamiast czytać płytę przy uruchomieniu wyskakuje menu wyboru systemu operacyjnego. Wyłączyłem w biosie HDD, aby czytało tylko płyty. Pokazuje się komunikat aby włorzyć płytę mimo że ta jest w środku. Podejrzewam że poszły wszystkie sterowniki z kompa, za sprawą jakiegoś wirusa. Aha i jeszcze grafika w kompie też jest naruszona. zamiast czarnego ekranu, ekran jest zielony, itp.
Co robić? Gwarancja raczej nic nie da. :/
|