Zobacz pojedynczy post
stary 10-08-2008, 23:12   #73
OdWczorayMamNeostrade
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
LOL.

Według twojego rozumowania to co innego tak?

A więc zrób tak. Ściągnij sobie najnowszą płytkę swojego ulubionego muzyka, spotkaj się z nim lub napisz do niego o tym i podziękuj za super materiał do słuchania. Ciekawe czy taki artysta, który spędził setki godzin w studiu nagrań będzie szczęśliwy, że jakiś kutas ukradł jego prace. Tak sami w*****ają się ludzie od gier.

Że niby to nie ma porównania? Jak nie ma. Dziś płyty sprzedają się w milionach egzemplarzy a gry w dużo mniejszych. Dochody są może nieraz podobne bo gry są droższe, ale ilość sprzedanych płyt to rekompensuje.

I to jest porównywalne. I to jest takie samo lamanie prawa jak każde inne.

Może i jest różnica w zabójstwie i złodziejstwie ale to jest łamanie prawa i tyle. Kara dla tego i tego.
No i jesteś przykładem człowieka wierzącego we wszystko to co w tv, a wiesz dlaczego? Bo artysta nie zarabia na płytach prawie w ogóle (jakieś niecałe 5 zł dostaje), pienądze zdzierają wytwórnie i inne śmieszne organizacje, mało kto z was wie że kupując płytę cdr płaci 3% ceny tej płyty takim organizacjom zadośćuczynienia.

Artysta zarabia na trasach koncertowych, a nie na płytach!

I chodzi o to, żeby artyści poszli po rozum do głowy i zaczęli udostępniać na własnych stronach, za grosze bo i tak więcej by zarobili niż przez te zasrane wytwórnie.

Niewiem jak wy, ale ja tam grałem w piraty, a później kupowałem m.in. większość Medal of honor i całą serię GTA też mam legalne - bo pieniądze się należą tym którzy zrobią dobrą grę, a nie syf, płacąc za gnioty nie mobilizujecie twórców gier do pisania lepszych.

Nie interesuje mnie jak o mnie myślicie, ale tak samo ostatnio zrobiłem z ms vistą tzn miałem miesiąc zanim kupiłem legal.

Ciekawe jak gra którą kupicie nie pójdzie na waszym kompie (np konflikt sprzętowy), bo po otwarciu pudełka nie można zwracać
  Odpowiedz z Cytatem