ciagle twierdze ze 80-100 evel to jest POCZATKUJACY GRACZ i o balansasji profesji niewiele wie. mam pare postaci, 206 ek, 80 rp i 102 ed. jesli mam kogos zabic to wybieram rp na niskie levele a na wyższe biore druidka. Kase na AS/SD/Paraliż mam wiec mozna sie pobawic. Knightem jesli nie zablokuje delikwęta to mi ucieknie (byle 40 sorc z paroma bp mf moze przebiec 10 minut atakowany przez knighta leczac sie exura/exura gran) druidem/paladynem mam wiekszy dmg (toporek 51 ataku, gwiazdka 65)i wieksza gamę czarów (druidem moge uzywac UE, sd, paraliż). Oczywiscie, w wypadku gdy ktoś "odpowie ogniem" gdy ja go atakuje to knightem dużo lepiej sie bronic (porownujac 100 ed z 200 ek) ale raczej mnie nikt nie tknie, ludzie ktorzy sie na serwerze licza znaja moje postacie i jesli sie zdecyduja mnie zabic to i tak wszystkie moje postacie beda hunted.
odnosnie expa, druidem moge spokojnie robic 350k exp/h z wastem, knightem 220k z wastem max. z zyskiem knightem mam okolo 130-150k exp/h w zaleznosci od miejsca, druidem 100-120k/h wiec roznica niewielka jak na 130 mln expa róznicy.