Zobacz pojedynczy post
stary 13-08-2008, 02:26   #550
TiRNA
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 08 2008

Domyślny

Suma sumarum to będąc na 28 stronie jesteśmy w Dupie... I może ja nas z tej Dupy nie wyprowadzę, ale mogę wskazać drogę, która jak to w Dupie i tak będzie błędną...

Wspomnijmy o czym była mowa na ostatnich 28 stronach, bo z pewnością nikomu się nie będzie chciało tego czytać, hzyba, że znajdzie się taki noob jak ja...

1. Wiemy o dwóch polach na mapie:
a) respawn posion spiderów na północy: 32066, 32068 [poziom (-3)]
b) miejsce respawnu 5 rotwormów na wschodzie: 32169, 32157 [poziom (-1)]
Jeżeli w niedługim czasie obejdziemy te punkty w kolejności 1->2 SoF (SS) znika ze swojego miejsca... albo jak niektórzy mówią przemieszcza się w inne miejsce;

2. Początkowe położenie Spike Sworda: 320101, 32140 [poziom (0)];

3. Według spekulacji jest jeszcze trzeci punkt... w którym możemy pozyskać naszego Sword'a of Fury... niestety nie wiemy, gdzie to jest... punkt pierwszy (a) aktywuje punkt drugi (b), punkt drugi (b) powoduje teleport Spike Sworda do punktu trzeciego (c);

4. W internecie zamieszczonych jest wiele filmików dotyczących zdobycia SoF'a jednak większości z nich można zarzucić oszustwo;

5. Jedynymi osobami, które naprawdę mogą byc w posiadaniu SS'ów są rookstayerzy o bardzo wysokich lvl'ach, które to lvl'e nabili dosyć szybka i w bardzo trudnych warunkach, jakimi bez wątpliwości jest pobyt na rookgaardzie;

6. Według niektórych pomysłem na znalezienie punktu trzeciego (c) jest stworzenie trójkąta na podstawie tego punktu (c) i pozostałych dwóch znanym na punktów (a i b)... inni uważają jeszcze, że punktów może być więcej niż trzy i tworzą one bardziej złożoną figurę;

7. Spike Sword nie jest jedyną zagadką na rookgaardzie. Jest też znany na Mino Mage, Ghoul, oraz m.in. dźwignia w pokoju u Tom'a;

8. Rookstayerów interesują też inne miejsca jak np. Kamień na kamieniu będący według niektórych dźwignią położony w południowo-wschodniej części wyspy na takim wystającym cypku, albo np. też tunel koło wodospadu, który przebiega idealnie pod wysepką ze SoF'em;

9. Wielu z nas wiąże z sobą wspomnianego wcześniej mino maga z questem na SS'a, jednakże do pokoju z Mino Magiem potrzebny jest golden key. Sposoby na jego zdobycie ukazywane są w dosyć dziwny i skomplikowany sposób w filmikach na Youtube... dziś wiemy jednak, że znaleziony w grobach klucz (key:49) otwiera jedynie pierwsze drzwi prowadzące przez Posion Fieldy, ześ kolejne prowadzące prosto do Mino Maga dalej pozostają zagadką;

10. Ciekawostką jest równie wspomniany wcześniej kamień będący dźwignią... w połączeniu punktu w którym się znajduje z znanymi nam wcześniej punktami a i b. oraz punktem w którym znajduje się SoF, tworzy on idealny trapez równoramienny;

Życzę powodzenia w rozwikływaniu tejże tajemnicy, jaką jest "Never Ending Story" o Spike Swordzie i Miono Magu!!!!
TiRNA jest offline   Odpowiedz z Cytatem