Zobacz pojedynczy post
stary 13-01-2004, 05:09   #4
Dioskas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Send a message via Skype™ to Dioskas
Domyślny

Taaa , pamiętam kupiłem świeżutkie pudełko (jakieś 5 lat temu , chodzi o bg1) I nie mogłem sie od tej gry oderwać.
Samo bg1 przeszedlem jakies 5 razy ( pallem znowu pallem , czarodziejem mistrz przywołań , łowcą i wojem ). To była 1 taka gra , która mnie całkowicie wciągneła... Chyba wtedy zaczełem się interesować RPG-ami. Później nastąpił czas bg2 i też kupiłem odrazu . Naszczeście się nie zawiodłem i gra była dalej świetna . Wprost miodeczek... Chociaż bg2 umiałem przejsc w kilkanaście godzin. Każdy kto grał troche dłużej odrazu zauważy , że po wyjsciu z lochów wystarczy zrobić zadania głowne by już jechać po Imoen :rolleyes: . Nie musimy wychodzic nawet poza Alkhatie(może raz ale to szczegół ) No ale jak ktoś chce poządnie przejść to jakieś 50 - 60h granie gwarantowane . Wtedy ta gra będaca już "sagą" doczekała się Tron Bhala Który chyba na nieszczęście zakończył cala sagę .
Na wielu forach sie pisało (pisze ?) czy bedzie bg3 ?
Niestety jakto bywa firmy zerwały umowe poroschodziły się w swoje strony :rolleyes:

Sukcesy bg rozsławiły RPG - ieki i zaczęto tworzyć wiele gier takiego typuu... Niestety wiadome sztampa
U mnie Diablo 1 i 2 ma ocene 3... Czasem przychodzi do mnie kolega i mówi 10raz diablo przeszedłem .Jezuuuu jak można grac wkółko to samo jak tam dialogi sa zawsze takie same.(zmieniaja sie chyba tlyko zamist wielkoduszny palladynie na o wielka czarodziejko czy jakoś tak - początek gry) No i mozna krótko powiedzieć że BG jest wzorcem i tyle..

Tyle histori ode mnie
Troche o grze...

No cóż największa zalęta tej gry jest oczywiście fabuła:
Ogromna ilosc wątków , questów , brak linowości (chociaz można troche zarzucać to bg2 ale tylko troche ) . Grafika no trza powiedziec nie jest rewelacyjna ale mi się nawet taka podoba
Szczególnie jak w 1998 roku bodajże wyszło bg to wtedy tak grafa była standart.

Podsumując
Zalety:
FABUŁA 50 - 60 h grania
Muzyka - niektóre "kawałki nawet git
Ogromna grywalność
Wady
No możę ta grafa ale czy taka graficzka nie daje uroku ?
Hmmm nic mi juz nie przychodzi

Przez niektórych może to być brane jako recenzja ale tu napisałem czym dla mnie jest ta saga
Dioskas jest offline   Odpowiedz z Cytatem