Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari
Siedzieć cicho? Tak naprawdę nie wypada. Trzeba uświadomić innym swoją OBECNOŚĆ, a nie tak jak w przypadku naszego prezia, głupotę i ignorancję.
|
Pokazać swoją obecność? Ok. Czy Niemcy bądź Hiszpania popierają tą wojnę? Nie. Jest ich sprzeciw ale nie rzucają się od razu na armaty. Taką obecność mogę zrozumieć, takie małe państewko europejskie niewiele zdziała, więc albo działać razem albo wcale. I tu masz moje moje poparcie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poldek_p
Wiesz chocby dlatego mozemy byc dumni z naszej historii.
|
Możemy być dumni ale nie musimy prowokować konfliktów żeby pokazać że jeszcze nie zginęliśmy.
Cytuj:
Według mnie powinnismy mowic otwarcie prawde , ruscy widza ze Polska sie nei da pomiatac.
|
Najlepiej będzie to pokazane gdy zakręcą nam gaz.
Cytuj:
Nikt tu neichce sie porywac na rosje , poprostu kaczor chce wysłać wojska unijne dla ustabilizowania sytuacji w gruzji.
|
Z tego co słyszałem była mowa o wojskach polskich. I pierwszy raz słysze żeby wojsko niosło pokój.
Cytuj:
Zreszta jak inaczej mozna reagowac na grozby rosyjskich dyplomatow ? Kaczor miałby podkulic ogon i siedziec cicho ? Jakby to wygladalo w oczach ruskich a takze innych krajow ?
|
Jakie groźby? Wobec Polski? Jeśli tak to tym bardziej powinien siedzieć cicho. Skoro dostał żółtą kartkę to powinien grać ostrożnie. A grać ostrożnie zazwyczaj znaczy ''nie atakować''. A jakby to wyglądało w oczach innych krajów? A jak wygląda w ich oczach Hiszpania? Wielka Brytania? Norwegia?
Cytuj:
A tak wogole to taki z ciebie patriota jak jest niebezpieczenstwo to sie odciac a najlepiej uciec na wyspy.
|
Patriotyzm, patriotyzm, tylko co to do cholery jest ten patriotyzm? ''Troska o kraj''. Trochę za mało. ''Troska o kraj w którym zamierzam godnie żyć''. Tak, to to. I dlatego potępiam tę sytuacje. Chce żyć w Polsce jeszcze długi czas i nie chce wojen ani politycznego burdelu.
Cytuj:
Mamy wreszcie prezydenta , z ktorego przynajmniej w tych sprawach mozemy byc zadowoleni
|
Masz dostęp do Internetu, telewizji raczej też, więc nie widzę problemu. Usiądź i zadowalaj się swoim prezydentem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Graventer
No nie byłbym taki pewien tego, że całe NATO i UE by nam pomogło. Gruzja to niby sojusznik USA. I co robią Amerykanie? Jak narazie tylko poprosili o zawieszenie broni. A co było podczas II wojny? Francja i Anglia wielcy sprzymierzeńcy, a jak nas Niemcy zaatakowali to jakoś nie kwapili się by nam pomóc.
|
Ba, Amerykanom się nie śpieszy, Gruzja musi przecież gdzieś zaopatrywać się w broń.