Cytuj:
Oryginalnie napisane przez poldek_p
2. Moze i przez niektore kraje bylo by tak odebrane ale nie przez ruskich. Nie wiesz ze z krajami takimi jak rosja obowiazuje zasada "jesli dasz im palec to oni wezma reke" . Sam powiedziales ze prezydent powinien byc prezydentem wszytkich Polakow. Nie wiem jak ty ale uwazam , że wiekszosc spoleczenstwa nie byla by zadowolona gdyby prezydent w ten sposob postapil.
3. Nie pomylilem sie . Twoj tok myslenia dowodzi ze leprze by bylo wybudowanie tej koleji i nie dawanie pretekstu Niemcom do wojny. Co z tego , że Polska osmieszyla by sie w oczach calej europy. Przez niektorych tez moglo to byc odebrane jako akt rozwagi ale przez niektorych jako akt tchorzostwa. Wiem ze to dwie calkiem inne sprawy ale ty bys pewnie to poparl.
4 .Nie jestem u siebie wiec nie moge sciagnac firefoxa
|
2. a. Powtarzasz stereotypy.
b. Mamy tą nieszczęsną demokracje to może powinniśmy skorzystać z jednego z jej przywilejów przy tak ważnych decyzjach? Tylko nikt nie myśli o referendum bo trzeba unieść się dumą. Czy duma musi przesłaniać większe wartości? Zastanów się.
3. a. Aktualnie mamy rok 2008.
b. Akt tchórzostwa, ha, akt tchórzostwa może wystąpić w piaskownicy. Polityka to bitwa, albo masz dobrą armie i się nie uginasz albo potrafisz rozmawiać i negocjujesz warunki wygodne dla oby stron. W przypadku Polski mamy jedynie negocjacje i szalonego kaczora. Polityk i dyplomata powinien przede wszystkim myśleć. Tego nam brakuje.
4. To postaraj się nie popełniać błędów.