Zobacz pojedynczy post
stary 14-08-2008, 16:14   #162
poldek_p
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
2. a. Powtarzasz stereotypy.
b. Mamy tą nieszczęsną demokracje to może powinniśmy skorzystać z jednego z jej przywilejów przy tak ważnych decyzjach? Tylko nikt nie myśli o referendum bo trzeba unieść się dumą. Czy duma musi przesłaniać większe wartości? Zastanów się.

3. a. Aktualnie mamy rok 2008.
b. Akt tchórzostwa, ha, akt tchórzostwa może wystąpić w piaskownicy. Polityka to bitwa, albo masz dobrą armie i się nie uginasz albo potrafisz rozmawiać i negocjujesz warunki wygodne dla oby stron. W przypadku Polski mamy jedynie negocjacje i szalonego kaczora. Polityk i dyplomata powinien przede wszystkim myśleć. Tego nam brakuje.
1.Stereotypy ? A czy nie uwazasz , ze Rosja nie potwierdzila tych stereotypów ?
2.Po to wbieralismy rzad i prezydenta zeby nami rzadzil a nie po to zeby robili referenda. Zreszta kazdy obeznany z zyciem wie , ze referenda do niczego nei prowadza , chocby ostatnio przyklad irlandii.

3. W przypadku Polski mam cale nato unie i przedewszytkim stany za soba wiec akurat nie mamy sie czego bac. Zgadzam sie ze powinien przedewszytkim myslec , dlatego kaczor robi to co robi. Dla twojej wiadomosci kaczor nie wypowiadal najgorzej na temat Rosji. Chociazby prezydenta Estoni , znany i doswiadczony dyplomata wypowiadal sie o wiele krytyczniej niz nasz kaczorek.

4. Podaj mi zdanie w ktorym popełniłem blad , bo jezeli za błedy uważasz ze nie dam ł zamiast l to sory ale jestes smieszny

Ostatnio edytowany przez poldek_p - 14-08-2008 o 16:17.
poldek_p jest offline   Odpowiedz z Cytatem