Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro
w chwili obecnej, gdy najwyższy level w tibi to 350+ gracze mający level 100 nie są zbyt zaawansowanymi graczami, co taki 100 level może powiedzieć o expieniu na goromie, o polowaniu na poi monsters czy o warlockach z sd albo frostach z UE? na 100 levelu o takich sprawach to sie słyszy i ogląda filmiki a nie bierze w tym udziału. a balansacja polega nie na tym ze do 120 levela postacie sa wyrównane, ale na tym ze do 1200 levela nikt nie powie ze ta postać jest lepsza od tej. mag z każdym levelem zyskuje przewagę nad knightem, dajmy na to o 0,5%, wiec na poziomie 100 jest to 50% które można znieść, ale na 200 jest to już 100% mocy więcej które jest granica nie do przeskoczenia. na 150 levelu mag ma blisko 1000 hp i kupę capa, nie ma już problemu ze go dl złoży na combo albo ze mf sie kończą po godzinie polowania, a knight obojętnie czy 130 czy 350 leczy sie tak samo, capa już od 150 levelu na nic nie brakuje (ja na hunta zabieram 75 bp mf+ 24 bp potionow leczących i do tego nigdy nie wypakowuje takich rzeczy jak kilof, 2 plecaki kluczy do wszystkich drzwi, bp parceli, bp axe ringow, 5 bp might ringow wszystkie tibia booki, fiolki z krwią, itp itd). mam ponad 5k capa i nie potrzebuje kolejnych tysięcy udźwigu, ale każde 5 hp jest przydatne. jak ktoś napisze ze mogę zmienić grę skoro mi nie odpowiada brak balansacji to poproszę o zwrot pieniędzy za 5 lat pacca kiedy grałem rycerzem i czytałem wiadomości na tibia.com ze postacie zostaną zbalansowane, gdyby tego nie obiecywali to już 3 lata temu nie grałbym, ja ze swojej strony spełniłem zobowiązania i płaciłem pacca regularnie, oni nie zrobili tego do czego sami sie zobowiązali-nie umożliwili równie przyjemnej gry każdą profesją.
|
(look moj lvl na WRL)
(look lvl msa Mdog Kamileo)
jak widac wszystko zalezy czy ktos umie grac.
mozna wbic 150 lvl expiac na zolwiach i mozna wbic 150 expiac w teamie na inqui, poi za firewallami etc.
gracz graczowi skillem nie równy.