Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin
Ale przecież najważniejsza jest wolność i duma narodowa, prawda? A o to w tym chodzi. Czemu mam przyjmować coś co jest mi na bakier? Veto.
A jak było z Gruzją? Zajęliby pół Gruzji, a prezydent Stanów dalej machałby palcem. I w czym cenniejsza jest Polska od Gruzji? Pokaż mi ten czynnik który wywołałby taką reakcje świata na atak na kraj który mało kto zna.
Próbowałeś mnie obrazić, może sprowokować. Nie wyszło, trudno. Nie czepiam się także do twojego małego wieku. Ja tylko proszę, abyś chociaż przejechał oczami po tekście który piszesz przed wysłaniem. 'Opera' mi nawaliła, jestem zmuszony czasowo na FF, naprawdę nie ma w tym nic ciekawego gdy cytowany tekst świeci się na czerwono.
|
1. Trudno taka jest unia trzeba czasami ustepowac. Zreszta wcale to nie było na bakier Irlandii bo rzad byl za ale sie nie udało. Nasz kraj powinien pamietac veta , ktore doprowadzily do rozbiorow podobna rzecz moze sie stac z unia .
2.Nie porownuj 40 mln. kraju w srodku europy , ktory odgrywa dosyc wazna role w europie do małego kraju na kaukazie.A tak wogole to porownanie jest smieszne i sam o tym dobrze wiesz. Ten czynnik to przedewszytkim Ue , rosja nie zatakuje Polski nie atakujac po koleji panstw nadbałtyckich i przy okazji Ukrainy. Myslisz ze swiat pozwoli na to zeby ruscy robili sobie zabawy w srodkowej europie ? Zreszta konflikt Gruzji przynajmniej w teorii to obrona "rosyjskich" obywateli weic swiat troche przymknął na to oko , a tu to była by zwykła inwazja .
3. Nie probowalem cie obrazic poprostu takie odnioslem odczucie. To ze uwazasz sie za starszego odemnie jest smieszne ( nawet jesli tak jest to napewno nie jest to taka roznica zeby sie czul dojrzalszy , madrzejszy , bardziej doswiadczony czy co tam sobie myslisz) . Ja tez sie na ciebei nie obrazam bo znam wielu ludzi , ktorzy tak jak ty z racji samego wieku uwazaja sie za zrodlo wszelakiej wiedzy a tak naprawde wiedza o wiel mniej od tych młodszych