Zobacz pojedynczy post
stary 21-08-2008, 14:16   #1
Sapthor
Użytkownik Forum

Sapthor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2008
Lokacja: Gdynia

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sapthor
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 75+
Poziom mag.: 6+
Sapthor ma numer GG 7257752
Domyślny Wojsko Polskie!!!

Witam!!!

Chodzę do 3 gim. i Niedługo(za rok) wychodzę z Gimnazjum i chciałbym iść do jakiejś Szkoły Oficerskiej
Najlepiej Sił Lądowych we Wrocławiu, lecz nie wiem czy byłby tam dla mnie odpowiedni wydział,
ponieważ interesuję się bardziej Wydziałem Sił Lądowych strzelanie itd. niż Marynarka Wojenną.
Mieszkam w Gdyni(Woj. Pomorskie) . Niedaleko(to same miasto mam Do Akademii Marynarki Wojennej, lecz Ona mnie nie kręci, Osoby które mniej więcej orientują się w tych kierunkach , proszę o pomoc w Wybraniu Wydziału itd

Szkoły, Wydziały jakie mnie interesują:

- Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie

Wydział: Lotnictwa
Specjalizacja: pilotaż samolotów i śmigłowców, nawigacja lotnicza
Kryteria przyjęć: test matematyczno - fizyczny, test z j. obcego; wychowanie fizyczne - biegi na 100 i 1000m, pływanie (50m), podciąganie się na drążku, a dla kandydatów na kierunek pilotażu dodatkowo - bieg na 60m, skłony z leżenia w czasie 1 min., przewroty łączone w przód i w tył; rozmowa kwalifikacyjna

- Wyższa Szkoła Oficerska im. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu

Wydział: Wojsk Zmechanizowanych
Specjalizacja: kierunek: zarządzanie i marketing; specjalność: dowodzenie pododdziałami wojsk zmechanizowanych, dowodzenie pododdziałami wojsk rozpoznawczych
Kryteria przyjęć: sprawdzian z wychowania fizycznego- biegi na 100 i 1000m, pływanie, podciąganie się na drążku (dla dziewcząt bieg na 100 i 800m, rzut piłką lekarską i pływanie); egzamin pisemny: matematyka, j. obcy, indywidualna rozmowa kwalifikacyjna

Wydział: Inżynierii Wojskowej
Specjalizacja: kierunek: budownictwo; specjalność: budowa dróg i mostów
Kryteria przyjęć: sprawdzian z wychowania fizycznego- biegi na 100 i 1000m, pływanie, podciąganie się na drążku (dla dziewcząt bieg na 100 i 800m, rzut piłką lekarską i pływanie); egzamin pisemny: matematyka, j. obcy, indywidualna rozmowa kwalifikacyjna

Wydział: Obrony Przeciwlotniczej
Specjalizacja: kierunek: chemia; specjalność: analiza instrumentalna
23:12 You advenced in chair fighting.
Sapthor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.