22-08-2008, 15:15
|
|
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grue
Ok. 1900zl (2200zl brutto) na reke wychodzi, zalezy tez ile sluzb, wolnego itp. A po nowym roku podwyzki ^^ woohoo! xD
|
Czyli warto sie uczyć. Większy stopień - większa pensja. I emerytura po piętnastu latach służby.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zenuś
jako ze mieszkam blisko jednostki i mam duzo znajomych to wiem jedno. bez plecow do szkoly oficerskiej trudno sie dostac. co do szkoly oficerskiej w Gdyni slyszalem ze koperty rozdaje sie od 15tyś.
|
Owned słonko.
Jeszcze Korek chciałby coś powiedzieć:
Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez Korektor
Jeśli chodzi o plomby, to mogą być. Muszą zostać tylko dobrze zrobione. Zęby muszą zostać wyleczone ze względu na barofunkcję. Ząb nie wybuchnie jak się wleci na przelotówkę. Może kogoś rozboleć i dlatego wszystkie pęcherze powietrzne i szczeliny muszą zostać dokładnie zaplombowane. Na miejscu kandydata do WSOSP bardziej martwiłbym się o kręgosłup, serce i zatoki wraz ze wszystkimi narządami, które muszą mieć prawidłową ww. barofunkcję, czyli prawidłową zdolność do wyrównywania ciśnienia itp. Jeśli jest nieprawidłowa, albo masz brudne uszy to na wysokościach powyżej ok. 1000 ft nad terenem może zatkać ucho, bądż rozboleć. Czasem następuje krótkotrwała utrata słuchu. O wzroku nie mówię już, bo do Dęblina wymagany jest bardzo dobry. Ogólnie musisz mieć kategorię zdrowotną Z1A, czyli zdolny na samoloty odrzutowe (rury), Z1B, czyli samoloty transportowe i Z1C czyli na helikoptery. Z1C to nie problem, ale żeby je mieć i się dostać, to musisz mieć niezłe warunki fizyczne i nieźle umieć matmę i fizykę. Dobrze widziany refleks poniżej 0,27 sekundy i zdolność do szybkiego podejmowania decyzji. W przypadku wzroku do 3,5 dioptrii możesz latać na samolotach cywilnych. Niekoniecznie musisz uczyć się w Polibudzie Rzeszowskiej. Szkolenie możesz odbyć prywatnie. Trwa parę lat i kosztuje dużo : P Więcej mogę opowiedzieć na gg 8051732 bo nie chcę nudzić już Voona.
BTW, sam uczyłem się w Dęblinie przez liceum i rok w wyższej, ale przeniosłem się do PR, bo min. miałem dosyć "Na kompanii pobudka, pobudka, wstać! ok 6 : P
|
Ostatnio edytowany przez Voon - 22-08-2008 o 15:40.
|
|
|