Czas na moje podsumowanie pierwszej kolejki.
Bramkarz: Green mnie zawiódł. Zapunktował tyle co za występ. Słabiutko. Naprawdę spodziewałem się czegoś więcej. Robert został zmieniony na irlandzkiego geniusza, Shaya Givena, który gra w Newcastle. Jestem pewien, że co mecz będę dzięki niemu inkasował przynajmniej 5-6 punktów. Drugim golkiperem był Jones, ale on chyba w ogóle nie grał. Zmieniłem go na Myhilla z Hull City.
Obrona: Clichy, Ferdinand, Carragher, Meite. Solidny blok obronny. Gael i Jamie ładnie zapunktowali, Meite tyle co za występ. Totalnym niewypałem okazał się Rio, który zgarnął 2 pkt. Jestem jednak pewien, że niedługo się zrehabilituje, na razie go nie zmieniam. Za to ze składu wyleciał McShane, którego zastąpił Cahill z Boltonu. Powinien ładnie punktować, liczę na niego. W następnym meczu jego zespół gra z Newcastle, będzie miał okazję, żeby wykazać się zdolnościami defensywnymi.
Pomoc: Zapunktowałbym znacznie więcej, ale miałem w składzie Fabregasa, który jest kontuzjowany. Szkoda, że wcześniej nie wymieniłem go na Nasriego, ale bałem się, że Samir okaże się niewypałem i będzie bardzo mało punktował. Jednak ładnie wkomponował się w zespół i to teraz Francuz, a nie Hiszpan, jest w moim zespole. Dobra, a co z resztą ? Tacy graczy jak Ashley Young, Steward Downing czy Joe Cole to nie w kij dmuchał. Spodziewałem się, że będą świetnie grać i się nie przeliczyłem. Joe zdobył dla mnie 12 punktów (!), Ashley 7, a Stewart 5. Nie jest, choć po Downingu spodziewałem się czegoś więcej. Jutro czeka go potyczka z Liverpoolem, więc będzie miał naprawdę ciężką przeprawę. Rezerwowym pomocnikiem był Hamann, którego zmieniłem już po pierwszej kolejce na Seola z Fullham. Nie spodziewam się żadnych fajerwerków, ot, taka tania zapchajdziura w składzie.
Atak: Troszkę kiepsko. Spodziewałem się więcej po van Persim, ale on wszedł z ławki rezerwowych. Nie pokazał zbyt wiele, stąd też żałośnie mało punktów jak na gracza tego kalibru. Tylko 2. Wstyd. Ale wynagrodził mi to Santa Cruz, który strzelił gola i dzięki temu zyskałem 7 pkt. Rezerwowym napastnikiem jest Harewood, ale to leszcz i wymieniłem go na Ashtona.
No więc zmiany:
Bramka: Green out, Given in
Obrona: McShane out, Cahill in
Pomoc: Fabregas out, Hamann out, Nasri in, Seol in
Atak; Harewood out, Ashton in
Przyszłe ruchy transferowe:
W składzie na pewno będę musiał znaleźć miejsce dla Cesca. Wydaję mi się, że van Persie będzie musiał pożegnać się ze składem, na jego miejsce wezmę najprawdopodobniej Nicolasa Anelkę. Blok defensywny pozostanie bez zmian, choć zastanawiam się, czy nie wymienić Carraghera na kogoś z Chelsea, np. Ricardo Carvalho. W pomocy pewne miejsce ma Young i Joe Cole, zobaczymy, co będzie z Nasriego. Na razie nie jest źle, choć mogło być znacznie lepiej. W drugiej kolejce powinien mocno zapunktować Joe Cole (Wigan), Young (Stoke), Nasri, Clichy i van Persie (Fullham) oraz pewnie Given, który może być nękany przez Elmandera.
Zdjęcie obecnego składu: