pallek.
fajnie sie nim gram zarówno na faccu jak i paccu. dobrze zarabia, skille wchodzą szybciej niż u knight, dodatkowo atut :: skillluje podczas expienia. sam sobie produkuje amunice , posiada dobre czary leczące ( sorc jeszcze lepsze )
sorc.
bardzo dobry na pvp dobre czary leczące ( lepsze niż u palla ) czary ofensywne (dużo dostępnych na facc) summony które mogą służyć za blokera , najszybciej awansuje w magic levelu ( jak drut ) wybierz sam
obydwie te profesje są bardzo dobre.
grałem wszystkimi najlepiej grało mi się sorcem i drutem ( chyba dlatego ze nie lubie skillować )
knight.
troszke gorszy na pvp, musi mieć najlepsze eq i dobre skille, musi brać potwory na klate przez co dostaje duzo obrażen, gra najtem jest nudna ale ma też dużo plusów, bardzo szybko regeneruje hp, ma najwięcej capa, jest moneymakerem ( najszybciej zarabia ), dość szybko się nim expi
druid.
tak jak sorc wszystko, może robić runy lecznicze lecz ma mniej czarów ofensywnych. a reszta tak samo

polecam ci sorca lub palla lub druta lub najta

wybierz sam wszystkie są dobre bardzo trudny wybór
EDIT: pallek krucho z kasą ??? nie przesadzaj ... na początku potrzebuje troszke kasy na kamyki zeby doskillowac ale potem zarabia tyle co knight ... obie te profesje są bogate...
najbiedniejszą i najtrudnieszą profesją do gry jest sorc. jak lubisz wyzwania to bierz go...
a jak wybór pomiędzy najtem a pallem to .... nie wiem zdecyduj sam
2EDIT: a więc radze ci zrobić tak ... idź knightem na roty zarobić kilka gp na p seta dla palla ( najlepiej na fermor hills ( jest dużo goblinków od razu i rotów też pare ) i exp na tym fermor hills i od razu zbieraj kamyki... następnie kup p seta pallowi i poskilluj do skilli 40/35. potem idź expić na cyce albo gdzieś ( cyce jak nie masz lagów ) lub orki i minoski na elbvane. knight będzie służył za money-makera ( jak ci będzie brakowało kasy to knightem będziesz dorabiał ) gdy dobijesz 15 lvl doskilluj 55/40. idź expić na cyce lub buszuj po elbvane i rób lootbagi. gdy dobijesz 20 lvl będziesz miał skille około 58/41. doskilluj do 60/45, idź na deserta, sprzedaj lootbagi i kup sobie porządne eq. Następnie kosisz dwarfy guardy i soldy a dalej .... nie wiem co dalej
co do skillowania ...
jeżeli grasz na serverze noob-pvp

skilluj tak 20/20 gobliny
30/30 rotki/gobliny/dwarfy
40/35minosy/roty/dwarfy
50/40minosy/orki warriory/roty
60/45na cycu możesz próbować ale eq musi być dość dobre no i musisz liczyć się ze stratą many na exurke gran/vitke
65/50cycki/orki warriory/slima możesz próbować
70/55 slimy/cyce
itp.