Zobacz pojedynczy post
stary 24-08-2008, 11:56   #144
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Liper Pokaż post
Tak, jeżeli tibia sprawia jeszcze Ci na tyle przyjemność żeby expic manualnie to sobie graj. Nie przeszkadzaj innym, którzy expią choćby na bocie. Ich sprawa czy botują czy nie Tobie nic do tego.
Przepraszam, że przeszkodzę wam w konwersacji, lecz pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym stwierdzeniem.

Każdy tworząc konto automatycznie godził się na zasady, panujące w tej grze. Z jakiegoś powodu cip zakazał botów, sam ich także nie tworzy (mimo, że i na tym mogliby zarobić). Można by się zapytać, dlaczego?

Moim zdaniem boty (zwłaszcza cave) zabijają tą grę. Z mmorpg staje się ona zwykłym rpg. Równie dobrze mogliby stworzyć Tibię niewymagającą internetu z rozwiniętymi botami zamiast innych graczy - lecz czy byłaby to ta sama gra?

Rozumiem, że patrzysz na boty tylko ze swojej perspektywy - Tobie jest tak po prostu wygodniej. Lecz spójrz się czasem na innych, tych uczciwych graczy. Jestem osobą spokojną, lecz zawsze denerwowały mnie boty na expowiskach. Nie da się z nimi porozumieć, porozmawiać, dogadać. Dodatkowo zabija moje potworki, co jest denerwujące, zwłaszcza przy skillowaniu. Poza tym, nie ukrywajmy - boty są lepsze często od ludzi. Mają lepszy refleks, nie mają emocji... Dlaczego miałbyś mieć przewagę nade mną tylko dlatego, że jesteś nieuczciwy... i pozostać bezkarnym?

Boty ułatwiają grę... Lecz czasem przed napisaniem tutaj postaw się w roli zwykłego, uczciwego gracza. Jest to sprawiedliwe?

Powracając do tematu - za cave botting tak. Lecz musiałby powstać lepszy sposób odwołania się, by nikomu nie usunęli niesłusznie postaci.

Ostatnio edytowany przez Slythia - 24-08-2008 o 12:01.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem