Moim zdaniem pierwszym bramkarzem powinien być Cech, a Buffon niekoniecznie drugim, Casillas obecnie chyba lepszy.
Bramkarze: Cech (Casillas)
Ramos jest lepszy od Alvesa, może to się zmienić, ale na chwilę obecną jest właśnie tak. Szkoda, że nie ma miejsce na Zambrotte. Może go na lewą strone? Pepe też mi coś nie pasuje, Nesta albo Cannavaro wydawaliby się lepsi... Może jakieś inne propozycje? Lewa strona... Mhm... Ciężko powiedzieć, ale Evra raczej nie ma racji bytu (nie może wywalczyć miejsca w reprezentacji przy Abidalu). Ashley też mi jakoś nie pasuje, no ale nie ma lepszych chyba. Więc może za Patrica upchnąć Zambrotte?
Obrońcy: Ramos - Ferdinand - Nesta - Cole (Alves - Puyol - Terry - Zambrotta)
Kaka i Van der Vaart... Brazylijczyk jest pewniakiem, Rafael też nie jest o wiele gorszy (szkoda, że Zidane już nie gra). Fabregas mi jednak nie pasuje, przegrał rywalizacje z Senną. Xavi jak najbardziej. Mało miejsca na wszystkich, ciężko wybrać najlepszych.
Pomocnicy: Kaka - Van der Vaart (Xavi - Pirlo)
Ronaldo i Messi, proste. Jednak Silva czy Robben mi jakoś nie pasują... Del Piero to napastnik, no ale mógłby, mógłby... Figo już nie to samo, Beckham tymbardziej, Giggs też słaba forma, o Piresie lepiej nie wspominać, Ljungberg? Porażka... Sneijder na lewej stronie grał dobrze, chyba lepiej niż jego klubowy (i nie tylko) kolega. Jednak to ciągle nie to... Camoranesi jest chyba od nich lepszy.
Skrzydłowi: Messi - Ronaldo (Camoranesi - Ribery)
Do ataku najgorzej dobrać zawodników. Henry to wciąż wielka klasa. Rooney nie typowy, ale także wyśmienity. Del Piero też coś tam potrafi. Torres i Drogba mi nie pasują, Villa mogłby być trzecim... Van Nistelrooy!
Napastnicy: Van Nistelrooy - Ibrahimovic (Villa - Henry/Del Piero)
|