Cytuj:
|
Fabregas mi jednak nie pasuje, przegrał rywalizacje z Senną.
|
Hm, pomyślmy. Może dlatego, że Fabregas to ofensywny gracz, a Senna defensywny ?
@Topic:
Mój skład:
-----------------------Casillas----------------------------
----------------------(Given)-------------------------------
---Sagna-------Ferdinand---------Toure-----------Clichy--
--(Alves)-------(Carragher)-----------(Terry)----------(A. Cole)-------
-------------Flamini--------------Fabregas------------
------------(Gattuso)-------------(Sneijder)-------------------
----Joe Cole----------------------------------Ronaldo-----
---(Ribery)---------------------------------(Silva)-----
---------------Rooney-----------Ibrahimović----------------
-------------(van Persie)---------(Thierry Henry)--------------------
Więc tak:
Zawsze uważałem, że najlepszym bramkarzem jest Cech, ale po ostatnich występach Casillasa i Givena zdanie zmieniłem.
Obrona: Duet bocznych obrońców Sagna & Clichy jest, przynajmniej dla mnie, aktualnie najlepszy w Europie. Najlepszy prawy obrońca Premiership i najlepszy lewy obrońca Premiership. Dwaj diabelnie szybcy, zwinni, ruchliwi i bardzo wytrzymali obrońcy. Często włączają się do ataku, są świetni technicznie, z ogromną łatwością urywają się obrońcom, potrafią idealnie dośrodkować. Czego chcieć więcej od bocznego defensora ?
Środek obrony to Ferdinand i Toure. Wziąłbym zamiast Toure Terry'ego, ale Kolo jest znacznie szybszy i to sprawia, że wg. mnie jest bardziej przydatny od Johna.
Pomoc: Fabregas i Flamini - gdy grali w Arsenalu, byli po prostu najlepszą parą środkowych pomocników. Flamini, niby drobny, ale dysponuje dużą siłą, mą potężne nogi i twardo trzyma się ziemi. Poza tym, to walczak, pracuś, załata każdą dziurę w defensywie, jest bardzo dobry w odbiorze, gra z poświęceniem. Mało tego ! W ofensywie także szaleje, często podłącza się do ataków, strzela z dystansu, potrafi bardzo celnie dograć piłkę. Gdyby tylko jeszcze lepiej wykańczał akcje - byłby idealnym defensywnym pomocnikiem. O Fabregasie nic nie powiem, bo to aktualnie jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy, rozgrywających świata.
Skrzydła to Joe Cole i Ronaldo. Anglika i Portugalczyka przedstawiać nie trzeba, naprawdę świetni pomocnicy, choć Cristiano do meczów o wysoką stawkę jeszcze nie dorósł
W ataku Rooney i Zlatan. Dla mnie Ibrahimović to aktualnie najlepszy snajper na tej planecie. Doskonały technik, kreatywny, błyskotliwy, potężny strzał. Rooney to, jak powiedział Tevez, traktor. Wszyscy go znają. Razem stworzyliby fantastyczny duet.