@Mystlich
ponoc dostales rozum, chyba go nie wykorzystujesz. wiara jest potrzebna etc ale wiara z rozumem, bezmyslne jej wyznawanie do niczego cie nie doprowadzi (własne zdanie, poglady etcetera)
a skoro jestes taki przekonany do swojej wiary, pokaz chodz jeden racjonalny dowod ze istnieje Bog chrzescijan, a nie np. Allah. Nie mozesz? dlaczego? bo to wszystko opiera sie na wierze. moze kiedys sie dowiemy, ze wszyscy i tak wierzyli w tego samego.
btw masz 14 lat i odnosze wrazenie ze z poziomem jestes na rowni z "wiernymi sluchaczkami jedynej słusznej i swietej stacji o.directora"
chodze do kosciola, jestem chrzescijaninem, wierze w Boga. powtarzam, w BOGA. modlac sie w kosciele do swietych ciagle mam na mysli Boga, nie interesuje mnie w jakiej postaci etc. mam gdzies zdanie Kosciola na temat eutanazji i tym podobnych bo to jest ICH zdanie, a po to dostalem rozum by miec SWOJE. moze bys sprzeczne, takie same - to bez znaczenia. oceniam rzeczywistosc i ksztaltuje SWOJE poglady na rozne tematy. mysle ze tak powinno byc.