Zobacz pojedynczy post
stary 27-08-2008, 19:17   #25
$eriToonbra
Użytkownik Forum

$eriToonbra's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Pyskowice

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 16/25
Poziom mag.: 66
$eriToonbra ma numer GG 9933368
Domyślny

Helheim

Witam

Tym razem ja dam poradnik, jak sobie radzić i czy warto iść na danym poziomie, bo wiele osób pytało mnie się czy da radę:

Uwaga!!! Nie jest to wszystko z internetu, bo większość informacji jest na bazie moich doświadczeń

Pierw trzeba wykonać questa (Ice island quest) do pewnego momentu.

Expowisko znajduje się w Svargrond.

Pierw idziemy do npc Buddel i mówimy Hi->go->Helheim->yes (zabierze nam 50 gp).

Oto mapki jak tam dojść:

Opis i taktyka:

1) Exp ogólnie na Beholderach oraz Elder Beholderach można zacząć Sorcererem, Druidem oraz Knightem na 60 poziomie (nie ma waste pod warunkiem że zbieramy prawie wszystko do "lootbaga"), a paladynem można zacząć już exp na 50 poziomie, można na 40-45, z tym że większe ryzyko deda.
2)Są Braindeathy, na które lepiej nie chodźmy bo jest waste chyba że dla satysfakcji na jednego. Waste, ponieważ niestety z grubszych rzeczy wypadają tylko:

Haunted Blade (warty od 50k do 100k zależy na jakim serwerze, ale niestety rzeczywiście wypada bardzo rzadko chyba że ma się jednorazowego farta )

Beholder Helmet (warty przeciętnie 10-20k, dlatego nie zwróci się za to co wydamy na Braindeathy, ponieważ także bardzo rzadko wypada)

3)Jest jeden Betrayed Wraith, który jest bardzo trudny nawet dla 110 elite knighta. Pierw może będzie i łatwo ale na czerwonym życiu ucieka i biega niezwykle szybko oraz się leczy.
Nie opłaca się na niego chodzić, a jeśli już to z schooterem lub z siocherem, bądź tym i tym Ja raz chciałem na 100+ poziomie wziąść go solo no i niestety zużyłem 2 bp ghp oraz 3 bp mana potion.
A wypada z nich wszystko bardzo rzadko, a mianowicie:

Golden Figurine(czego raczej nam nikt nie kupi, a jeśli coś to można użyć jako ozdoby do domku).

Amulet of Loss(amulet warty 50k)

Skull Helmet (wart w tej chwili na niektórych serwerach niewiele, czyli około 40k - 100k dlatego myślę że z tego powodu nie warto masowo zabijać Betrayedów).

Bloody Edge(są niektórzy uparci i zdobywają na "hama" te główne miecze z tych potworów wymienionych wyżej i z Undead Dragona. Fakt jest na niektórych serwerach wart ponad 1kk a cena może dojść do 2kk, ale myślę że z tego powodu w najwyższym wypadku można tego potwora masowo zabijać

4)Undead Dragon jest baardzo trudny i najczęściej na niego wybierają się 150 + ek z siocherem i schooterem.
Niestety w większości wypadkach jest waste, bo wiele uderza a długo się go zabija. Loot też dla niektórych nie najgorszy:

Shenlong Sword(wart około 2kk, dlatego myślę że można za ten powód go masowo zabijać)

Dragon Scale Mail(wart około 40k)

War Axe(wart około 10k)

Golden Armor(wart 20k-25k)

Royal Helmet (wart około 30k)

Mam nadzieję, że pomogłem

Powodzenia!!!

Ostatnio edytowany przez $eriToonbra - 28-08-2008 o 09:26.
$eriToonbra jest offline   Odpowiedz z Cytatem