Zobacz pojedynczy post
stary 27-08-2008, 21:49   #164
Anerian
Użytkownik Forum

Anerian's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2007
Lokacja: Wieś na zadupiu co się zowie Kraków

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Aneriano
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 8
Skille: 47/47
Poziom mag.: 2
Anerian ma numer GG 1494880
Domyślny

up: Takie pytanko, czy to wszystko ci sie kiedyś przyśnilo i uznałeś to za sensowne, czy znalazłeś to twierdzenie na jakiejś stronie? Bo tyle tutaj niedopatrzeń że szkoda gadać. Primo, religia już od początku dawała odpowiedź na twoje "wielobogostwo". A mianowicie Bóg nie jest jedyną osobą (wiem że słowo osoba nie jest prawidłowe ale lepszego nie mam), ale Bóg jest 3 osobami w jednej, dla dzieci w twoim wieku można by to nazwać potrojeniem jaźni (podobnie jak z golumem w "Władcy Pierścieni"), a co do reszty opatrznie to zrozumiałeś, Bóg chciał stworzyć coś na swój wygląd, nie musi tu chodzić o wygląd fizyczny, a psychiczny,wiem zaraz zaczną się krzyki że w takim razie Bóg jest wariatem (bo każdy człowiek nim jest), jednakże na początku byli Adam i Ewa, stworzenia nie skazitelne, ale człowiek jak to człowiek musiał to rozpieprzyć (jak widać bycie istotą boską bez boskiej potegi szkodzi umysłowi). Co do Sodomy i Gomory to bombe atomową możesz sobie o kant dupy rozbić. Bo gdyby to była atomowka to z żony Lota nie zostało by nic (może jakiś cień na najbliższej skale), a i z samym Lotem nie byłoby lepiej. Jestem za teorią iż Sodome i Gomore zniszczyło albo trzęśienie ziemi i aktywnośc wulkaniczna, lub wybuch złóż gazu ziemnego (to mogłoby wyjaśniać powstanie słupam soli z żony Lota). Co do ognistego wiru jedynym moim domysłem jest zawirowania czerwonego pisaku (jak już był krawy deszcz to czemu by nie to) lub zjawisko znane nauce i strażakom jako buża ognista (nie to co często bywa w filmach katastroficznych, która anihiluje vały las w sekunde, a wir ognisty, dokładnie taki jak w bilbi), tylko zastanawia mnie fakt skąd do licha pożar na pustyni . Co do drugiego fragmentu plus dla ciebie, albo autor jak to widział zbytnio napalił sie koki, lub wychlał za dużo wina mszalnego, albo Bóg lubi wysyłać nowomodnie ubranych posłańców, bo innego wyjaśnienia nie widze (chociarz jestem za tym pierwszym xD)

A przy okazji, nie wierze we wszystko co napisałem up, a tyczyło się twojego pierwszego cytatu z księgi rodzaju (no może jeszcze ta trójca przejdzie), ale reszte napisałem żebyś nie miał zbyt łatwo

PS. W to że ludzie są wariatami też wierze!!
PS2. Nie zostaje krystaliczna sól bo człowiek nie tylko z soli jest stworzony
PS3. Może admin przeniesie to do forum "O wszystkim i o niczym" bo na forum filmy mi to nie pasuje.
PS4. A jednak wpadł mi do głowy pomysł szalony, acz przy kosmkitach mający sens, może ci ufole to tak naprawdę byli ludzie z przyszłości z wehikułem czasu (równie prawdopodobne jak kosmici , raczej nikt nie powie że nie (no może jak tu jest fizykiem z zamiłowania, ale ciiii, wkońcu napędy między gwiezdne to też nie byle co )
PS5. Ufff dużo tego xD, a przy okazji, po com kosmitom chciało się zrzucać atomówke na Sodome i Gomore, dla zabawy?? Ja to bym dla zabawy rozpieprzył cały świat jakbym już miał wybierać.

Ostatnio edytowany przez Anerian - 27-08-2008 o 21:55.
Anerian jest offline   Odpowiedz z Cytatem