Zobacz pojedynczy post
stary 08-01-2005, 22:16   #5
Retroniq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2005

Retroniq ma login Tlenu retroniq
Domyślny p.l masz racje

Tak masz racje te rzeczy są dobijające. Dobijające jest też to, że wszyscy mówią tylko w jednym czasie i czasem trudno się połapać o co chodzi. Tak samo jest z wyrażeniami typu thief. Najczęstrze odmiany to thef, thieff, thf i thiff. Jeśli ktoś umie angielski to ta gra dla niego na początku wydaje się bez sensu. Spotkałem się też z tym że dużo rodziców pozwala grać dzieciom(takim jak ja, ale moja mama mi pozwala, bo ja za dużo nie gram) po nocy, mówiąc że dziecko uczy się angielskiego. A później narzekają na nauczycieli i kłocą się z nimi, że słowo np. Thief jest źle napisane, bo powinno theff.:)
Za rozmowę (kulturalną-przede wszystkim) dziękuję
Jednak dalej myślę, że plx jest troszkę "niemądrym" wyrażeniem. Nie chce tu nikogo obraźić. Chhociaż mnie to denerwuje to nawet jak ludzie tak mówią to stram się "zrozumieć" to i robię to o co proszą(oczywiście nie zawsze).
Dobra Shinjix przekonałeś mnie, że to nie nOOby, ale nadal mie się to nie podoba.