Zobacz pojedynczy post
stary 28-08-2008, 11:48   #29
Bardownik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zamaxan Pokaż post
Ale nie wiemy tego. Nauka nie zna żadnych przypadków oddziaływania na człowieka jakiegoś zewnętrznego Zła. Co najwyżej ty możesz w to wierzyć.

Nie jestem lekarzem psychiatrą i jak sądzę, ty też nie. Skłaniałbym się jednak ku opcji, że są i choroby psychiczne atakujące nagle. Nie stwierdzaj czegoś ze stu procentową pewnością, bo tak naprawdę nie posiadasz wystarczającej wiedzy w zakresie chorób psychicznych, prawda?

Przecież dokładnie tak objawia się też padaczka (nie trzyma się cały czas, tylko atakuje w najmniej spodziewanych momentach).

Wiesz, czy wierzysz?
No nie wiem, wydaje mi się, że nie trudno jest odróżnić białe od czarnego, papieża od Hitlera. Rasizm, nasizm, antysemityzm. Być może są to tylko wytwory ludzkie, ale teraz zastanów się co do tego doprowadziło. Na przykładzie Hitlera - nienawiść do Żydów, chora wojenna ambicja, zemsta, zło, zło, zło (chyba nie powiesz mi, że te wszystkie emocje są pozytywne)

Dalej. Zaprzeczasz sam sobie. Padaczka może i atakuje nagle, ale ostatecznie nie doprowadza to takiego stanu. Tak, tego jestem w 100% pewien.

To była wypowiedź bardziej skierowana do wierzących. Tobie, niestety (a chciałbym) nie potrafię tego wytłumaczyć.
Rotflol
Bardownik jest offline   Odpowiedz z Cytatem