Zobacz pojedynczy post
stary 29-08-2008, 13:13   #281
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Karate - Nibiru prawdopodobnie jest brązowym karłem i zostanie zauważony dopiero gdy zostanie oświetlony przez nasze słońce.
Moja wiedza nt. kosmosu i ciał niebieskich jest mocno ograniczona, ale wydaję mi się, że karzeł, obojętnie jakiego koloru, jest już wypalonym słońcem i raczej nie krąży wokół innej gwiazdy, tylko "stoi" w miejscu. A poza tym, skoro w naszym układzie słonecznym jest jakiś brązowy karzeł, to znaczy, że była tu wcześniej jakaś druga gwiazda - i, znowu mi się wydaję, że naukowcy badający nasz układ, powinni wiedzieć, że wcześniej było tu jeszcze jakieś ogromne ciało niebieskie, bo, bądź co bądź, musiało pozostawić po sobie jakiś ślad. W końcu przed przeistoczeniem się w karła było, afair, czerwonym olbrzymem. A to bydle jest znacznie większe od naszego słońca...

Cytuj:
Dlaczego tak uparcie bronisz tę teorię? Ona nie ma sensu! Dlaczego 3600 lat temu nic się nie stało? Gdyby coś się stało to na 100% starożytni by to zapisali. Ale NIC takiego nie ma. Jesteś znudzonym dzisiejszym stanem rzeczy, to że na świecie nic się nie dzieje i tak jak wielu podobnie Tobie ludzi zaczynasz w to wierzyć, bo to zmieni Twoje życie i to w atrakcyjnie krótkim czasie.
Podejrzewam, że nic nie zapisali, bo, zakładając, że coś się stało, po prostu nie zdążyli. No wyobraź sobie, co taki wieśniak mógł zrobić, gdy na niebie pojawiła się spora planeta ? Jazda do świątyni/kościoła i modlić się o łaskę. A ktoś musiał "nadzorować" te modły, więc kapłani też tam byli. Ewentualnie Nibiru zrobiło tak szybką rozpierduchę, że po prostu ludzie położyli się spać i nigdy więcej się nie obudzili.
Ale przecież to jest strasznie głupie, co ?

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 29-08-2008 o 13:16.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.