Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Glannath
Sorry, ale przed założeniem tego tematu, dużą częśc osób, które tu piszą, uważałem za bardziej rozgarnięte. ^^
@Bloodwin
Ja się na tym nie znam, ale wytłumacz mi jedną rzecz. To co leci, ten karzeł, nie jest widzialny, tak? A jest teraz za Plutonem i to całkiem niedaleko? Sorry, ale jakoś w to nie wierzę. Z resztą była gwiazda zostawiłaby jakiś ślad w naszym układzie, o ile w ogóle istaniała.
A poza tym, jeśli to jest niewidoczne, to co widac na twoim filmie? ;ooo
|
Podobno zostawiła. Kiedyś w naszym układzie istniała jeszcze jedna planeta. Podbno tam gdzie teraz jest pas asteroid (gdzieś za marsem) i została uderzona przez Nibiru. To spowodowało powstanie tego pasu szczątków.
Cytuj:
(załóżmy, że można na nią zwalić wyginięcie dinozaurów i epokę lodowcową - co jeszcze?).
|
Być może kilka innych o których nie wiemy?
Cytuj:
Przeczysz sam sobie, z jednej strony dopiero zostanie zauważona, z drugiej już ją widać?
|
Są rózne teorie.
Cytuj:
poza tym, skoro w naszym układzie słonecznym jest jakiś brązowy karzeł, to znaczy, że była tu wcześniej jakaś druga gwiazda - i, znowu mi się wydaję, że naukowcy badający nasz układ, powinni wiedzieć, że wcześniej było tu jeszcze jakieś ogromne ciało niebieskie, bo, bądź co bądź, musiało pozostawić po sobie jakiś ślad.
|
Poczytaj teorie drugiego słońca.
Cytuj:
Dlaczego tak uparcie bronisz tę teorię? Ona nie ma sensu! Dlaczego 3600 lat temu nic się nie stało? Gdyby coś się stało to na 100% starożytni by to zapisali.
|
Zapisali. Sumerowie. Opisali oni, że w ich czasach na niebie była ona widoczna. Opisali również, ze podobno nie było wtedy księżyca.
--------------------------------------------------------------------------
Czemu bronie tej teori - bo mnie ona ciekawi, zgłębiłem więcej niż jestem w stanie teraz przytoczyć (interesuje się tym od jakiś 2 miesięcy) i ze wszystkiego co wyczytałem może nie wszystko jest możliwe, ale niektórze rzeczy są możliwe.
Nie powiedziałem też, że Nibiru istnieje na 100%. Wierze, że istnieje ale dzisiaj nie można tego podać na 100%.
Edit:
Cytuj:
2.ta orbita nibiru jest calkiem z dupy, planeta tej wielkosci raczej nie bedzie sobie podlatywac do slonca i odlatywac na mega odleglosci
|
O pan astronom i naukowiec. Podaj mi dlaczego nie?