Zobacz pojedynczy post
stary 29-08-2008, 14:21   #289
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Glannath Pokaż post
Sorry, ale przed założeniem tego tematu, dużą częśc osób, które tu piszą, uważałem za bardziej rozgarnięte. ^^

@Bloodwin
Ja się na tym nie znam, ale wytłumacz mi jedną rzecz. To co leci, ten karzeł, nie jest widzialny, tak? A jest teraz za Plutonem i to całkiem niedaleko? Sorry, ale jakoś w to nie wierzę. Z resztą była gwiazda zostawiłaby jakiś ślad w naszym układzie, o ile w ogóle istaniała.

A poza tym, jeśli to jest niewidoczne, to co widac na twoim filmie? ;ooo
Podobno zostawiła. Kiedyś w naszym układzie istniała jeszcze jedna planeta. Podbno tam gdzie teraz jest pas asteroid (gdzieś za marsem) i została uderzona przez Nibiru. To spowodowało powstanie tego pasu szczątków.

Cytuj:
(załóżmy, że można na nią zwalić wyginięcie dinozaurów i epokę lodowcową - co jeszcze?).
Być może kilka innych o których nie wiemy?

Cytuj:
Przeczysz sam sobie, z jednej strony dopiero zostanie zauważona, z drugiej już ją widać?
Są rózne teorie.

Cytuj:
poza tym, skoro w naszym układzie słonecznym jest jakiś brązowy karzeł, to znaczy, że była tu wcześniej jakaś druga gwiazda - i, znowu mi się wydaję, że naukowcy badający nasz układ, powinni wiedzieć, że wcześniej było tu jeszcze jakieś ogromne ciało niebieskie, bo, bądź co bądź, musiało pozostawić po sobie jakiś ślad.
Poczytaj teorie drugiego słońca.

Cytuj:
Dlaczego tak uparcie bronisz tę teorię? Ona nie ma sensu! Dlaczego 3600 lat temu nic się nie stało? Gdyby coś się stało to na 100% starożytni by to zapisali.
Zapisali. Sumerowie. Opisali oni, że w ich czasach na niebie była ona widoczna. Opisali również, ze podobno nie było wtedy księżyca.

--------------------------------------------------------------------------

Czemu bronie tej teori - bo mnie ona ciekawi, zgłębiłem więcej niż jestem w stanie teraz przytoczyć (interesuje się tym od jakiś 2 miesięcy) i ze wszystkiego co wyczytałem może nie wszystko jest możliwe, ale niektórze rzeczy są możliwe.

Nie powiedziałem też, że Nibiru istnieje na 100%. Wierze, że istnieje ale dzisiaj nie można tego podać na 100%.

Edit:

Cytuj:
2.ta orbita nibiru jest calkiem z dupy, planeta tej wielkosci raczej nie bedzie sobie podlatywac do slonca i odlatywac na mega odleglosci
O pan astronom i naukowiec. Podaj mi dlaczego nie?

Ostatnio edytowany przez Erhion - 29-08-2008 o 14:23.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem