Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chmielok
To jakis zart, prawda? Nie wolno umieszczac plikow exe, scr, zip, rar, bat i com, bo moga one zawierac wirusy?! Przeciez to jakas paranoja! Uzyszkodnicy sa chyba na tyle inteligentni (podkreslam CHYBA)
|
To "chyba" jest tu akurat bardzo na miejscu.
Cytuj:
|
, ze potrafia sie sami bronic. Rozumiem, ze filmiki tibijskie sa malego formatu i nie potrzeba do pakowania, ale jak ma sie duzo zdjec i filmikow naraz to takie programy jak Winzip i Winrar bardzo sie przydaja. Kolejny absurd to "Na forum podajesz link do mirrora - dostajesz bana".
|
Nie każdy potrafi sobie radzić z wirusami w archiwach itp
Ogólnie wszystkie te zabezpieczenia na keye są dla userów, na pewno nie jednemu niedoświadczonemu forumowiczowi ocaliło to już konto.
Cytuj:
|
No i ostatnia paranoja to OTS. Wogole nie rozumiem, czemu mialoby to byc w jakikolwiek sposob zakazane. O ile sie nie myle to forum jest stworzone dla graczy, zeby mogli przeprowadzac dyskusje, nawet o dupie maryni. A wpajanie im "jedynej-slusznej-racji-CipSoftu" to raczej dzialanie na przekor.
|
OTS to kwestia przekonania, ja bym je podprowadził na poziom keyloggerów. Tibia.pl nie popiera OTS i już, nie zmienisz tego, jest to wbrew zasadom tibijskim, a my przestrzegamy je także na forum.
Cytuj:
|
Ogolnie to forum wydaje mi sie miec najsurowszy regulamin, jaki kiedykolwiek widzialem. Nie pasuje tu nawet powiedzenie: "twarde prawo, ale prawo", raczej "twarde prawo, ale glupie prawo".
|
A widzisz, dla mnie forum ma za łagodny, nierespektowany regulamin, kwestia gustu i tego w jakich kręgach się obracasz
Cytuj:
|
PS. Szczerze nie obchodzi mnie to, czy mod zbanuje mnie za to, ze mu sie sprzeciwiam. Po prostu wyrazam swoje racje.
|
No właśnie, tylko wyrażasz swoje racje. Za to chyba nie ma bana. Mógłbyś to jednak zrobić w jakiś bardziej schludny sposób.
Jeżeli już mówimy o regulaminie. Dla mnie regulamin nie jest zły, kompromitujący dla niego jest jedynie zupełnie niepotrzebny zapis o quest-spoilingu, który przestał mieć jakieś znaczenie chyba ze 2 lata temu.