Zobacz pojedynczy post
stary 31-08-2008, 17:48   #10
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Mirror nie musi się odnosić do kopi strony, w przypadku downloadu mirrorem zwykle określa się zwyczajnie inną stronę hostującą ten sam plik.

Poza tym, mnie chodzi o aspekt czysto prawny Wiadomo, że to co jest w tych plikach idzie na konto administratora strony, i nikt tego dowolnie edytować nie może. Rzecz w tym, że w przypadku ściągania takiego pliku osoba ta musi w takim samym stopniu zaufać administratorom tibia.pl jak w przypadku ściągania z linków podawanych na forum, gdzie musi zaufać użytkownikowi. Zawsze można powiedzieć, że admini nigdy by nie wstawiali wirusów, co nie zmienia faktu, że kwestia ściągania plików wiąże się z ryzykiem niezależnie od tego kto nam ten plik udostępnia. W przypadku supported fansites mamy przynajmniej jakieś potwierdzenie, że strona ta działa w zgodzie ze stroną oficjalną.

Tak czy inaczej, nie chcę się tu kłócić o to czy te downloady są ok czy nie, bo to nie o to chodzi. Chciałem tylko pokazać, że sami administratorzy forum wykorzystują te wygodną możliwość linkowania mirrorów pomimo zakazywania jej na forum. Dla mnie ta zasada jest taka sobie, znaczy przynosi tyle samo pożytku co problemów. Z pewnością natomiast nie będę się sprzeczał z resztą i prosił o zdjęcie tej zasady, jest jak jest i zdaje się, że to działa.

PS
@Tana
Wpisz się do księgi. Daje w swych postach tyle możliwości, wszczynanie niepotrzebnych kłótni, oszczerstwa, spam, i zbędne komentarze. Jest w czym wybierać.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 31-08-2008 o 17:51.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem