Na IRC mamy zamiar uruchomić nową usługę:
wyszukiwarkę cen przedmiotów. Założenie jest takie, że wiele osób pyta się, za ile można kupić to/tamto na danym serwerze (w dziale handel powstał nawet specjalny temat do tego), a nie wszyscy mają chęci, abu poszukać samemu. Dlatego też wychodząc Wam na przeciw, mam zamiar napisać
pierwszy IRCowy cennik przedmiotów Tibijskich. Sam niestety nie dam rady- już od dawna nie gram, zresztą, ciężko byłoby mi zrobić spis wszystkich przedmiotów, jak Tibia długa i szeroka.
Dlatego też proszę CIEBIE Czytelniku o pomoc.
Sprawa jest prosta: Interesuje mnie spis cen wszystkich osiągalnych przedmiotów na danym serwerze. Możecie rozesłać siatkę szpiegowską, pytać kumpli, obserwować trade-chan, szukać po oficjalnych tabelach cen na forum tibia.com.
Nie interesuje mnie sposób gromadzenia danych
Wymagania:
- Kompletna, rzetelna lista cen danego serwera.
- Poprawna skladnia.
Składnia polecenia w pliku powinna wyglądać następująco:
server_
NazwaItemu tekst wypowiadany przez bota po angielsku zawierający cenę.
Oczywiście
server oraz
NazwaItemu należy zmienić adekwatnie do definicji
Przykład z pliku:
Kod:
prices if You want to list price of item, You should say it like this: "server_item?"
A w użyciu wygląda to tak:
Kod:
[03:59:05] @(_]|[_Scorcerer) prices?
[03:59:06] @(Tibia_Helper) hmmmmm... _]|[_Scorcerer, if You want to list price of item, You should say it like this: server_item?
Podzję też konkretny przykład
Kod:
Secura_ScaleArmor last time I looked, Scale Armor on Secura costed 75 gp.
Bot napisany jest w języku Angielskim, takie tez posiada zwroty, dlatego proszę Was o pisanie bazy w tymże języku. Pamiętajcie również, tekst bota zaczynać z małej litery, gdyż będzie on wyświetlany po jakimś wyrażeniu.
Listy cen można wysyłać do mnie na PW, mail, lub też po prostu postować w tym temacie.
Każda osoba lub grupa osób, która wyśle mi listę, która zostanie umieszczona w bazie bota, zostanie wymieniona w Creditsach przy swoim serwerze, po użyciu zapytania
server_credits .
Dziękuję wszystkim za pomoc
PS. Wszelkie dodatkowe pytania proszę kierować do mnie w tym temacie
EDIT: bardzo możliwe że niedługo Gewof spolszczy nam tego botka