Zobacz pojedynczy post
stary 01-09-2008, 17:24   #28
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marsseel Pokaż post
Ja popieram tę akcję. Sam byłem/jestem raczej bezstresowo wychowywany, nigdy nie dostałem nawet "klapsa", mimo iż rozrabiałem jak każdy mały dzieciak. Rodzice zawsze potrafili mi słownie wyjaśnić, że coś co zrobiłem jest złe i zawsze do mnie docierało. I myślę, że każdy dobry rodzic to potrafi.
Ale nie do każdego dziecka to dociera... taka jest tutaj różnica między tobą a "innymi"

Z swojego życia, jeszcze nie miałem okazji wychowywać dzieciaka (i jestem z tego zadowolony ) sam zaś jakoś nie oberwałem a przynajmniej nie pamiętam (ahh, moja spaczona psychika wyparła złe wspomnienia :x).
Przemoc wobec dziecka powinna być karana, jak wobec każdego, ale mam tu na myśli "ojczymów" lejących swoje dzieciaki po pijaku, ogólnie bicie "za nic"... inna sprawa, gdy bachor nie chce się słuchać. Naoglądałem się trochę reklam Super Niani i gratuluję kobiecie cierpliwości. Jak mi dzieciak plunął by w twarz to dostał by raz porządnie po dupsku i pewnie by się nauczyło, że tak nie wolno.
Przez 2000 lat jak nie więcej rodzice używali przysłowiowego pasa jako metody wychowawczej i nikt nie narzekał teraz zabrano się za "naprawianie" społeczeństwa...

@Yoh: Tak jak na wstępie napisałem: a co, gdy dzieciak nie chce rozumieć?

@Bloodwin: został zbanowany za wyzwiska, nikt nikomu nie zabrania posiadania swojego zdania ale od każdego wymagamy kultury...

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 01-09-2008 o 17:27.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem