Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sTILss
I tak kazdy wie, ze czasy najlepszego rapu juz minely ^_^ Fisz solo jak i w RHX Skład, Eldo i Jotuze bo chyba plyty Swiatla Miasta Grammatika nie trzeba przedstawiac, Pezet i Onar, kazdy to przyzna kto sluchaj ich pierwszej plyty czy starych solowek (nowe lubie, ale to juz nie to..) OSTR Łona, Peja (stary) Gural (stary, 1-szy nielegal KG to bylo cos ;d) Ash, Magik, Dab, Joka, Rah, Fokus i mozna tak wymieniac i wymieniac.. szczegolnie jak sie popatrzy na caloksztalt tworczosci i to obiektywnie...
|
No własnie HH wrócił do podziemia i to chyba najlepsze płyty wychodziły w tedy. Wiadomo ze K44, Wzgórza, Liroy'a czy Paktofoniki już nie dogoni nikt z polskiego HH co do sprzedanych płyt na początku ich kariery (chyba że
pe do Feel -150 tysiecy płyt -.-/, ale olać mówimy o rapie a nie o jakimś syfie). W dobie internetu, torrentów, forum itp. nie ma szans, żeby jakaś płyta poszła w takim nakładzie. 2-3 tysiące, z tym trzeba sie liczyć, ci bardziej znani jak dAb, OSTR, Peja, Tedzik w sumiej robią co Płytke od 9 do 15 tysięcy, no ale to są raperzy klasą sami dla siebie.
I też coś w tym jest, że raperzy sie trochę ''zmienili'', no ale nie można rapować w kółko o tym samym.
No mi nie trzeba przypominać ''Świateł miasta'', ale jak ktoś nie słyszał tego krążka to najwyższa pora bo jest świetny.
''...gdzie jest Joka?...'' znikł (nie mogłem sie powstrzymać xD)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sr@x
Tych których nie wymieniacie a uważam, że dobrze rapują
Macca Squad - "Za*******am"
Kaen- (aż się dziwie że na youtube nic nie mogę znaleźć o0) "Gdzie jest raj"
Hukos- "Panie Prezydencie
Paluch- "Ja gram w to
Bez Cenzury- "Przesiąknięci Dźwiękiem
No i ci znani których szanuję: OSTRy, gUral, Rysiu, Sokół (chociaż to w Aucie  ) PiH, MAGIK, Focus no i Grubson (chociaż on już w reggae wpada  ) wszyscy z KODEXU 3 (nie będę już wymieniał) itd.
|
W sumie Macca Squad ma dobre kawałki ale to nie jest ''pierwsza liga'' jak dla mnie.
Taa, ten kawałek ''W aucie'', no niby dla beki był na początku jak powiedział Wojtek aka. Sokół, potem te wszystkie kombinacje remixów i jakoś wydaje mi sie, że troche po to to robią, aby promować (już ciutke zagrzebana płyte TPWC) jak dla mnie na TPWC najlepsze kawałki: Udeż w Puchara i Dwie kochanki.
btw.
Nie wie ktoś może czy ukaże się w końcu solówka Waldemara Kasty? Mateo niby tam zaczął poprawaić te bity żeby prawnie nie moża było go oskarżyć, no ale ostatnio słysząłem o tym z 1,5 tygodnia temu i tak sie pytam czy nie wie ktos? Jakaś plota może ?
Dobra, trzeba iść spać, narka.
#edit
A jak ktoś cierpi na bezsenność to niech pokombinuje w tą grę:
http://poszkole.pl/gry.php?co2=play&idm=105909
Bo doszedłęm w 3 minuty do 3 lvl ale potem to już nie mam szans

elo o/