Temat: Google Chrome
Zobacz pojedynczy post
stary 03-09-2008, 08:23   #11
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cheapest Pokaż post
To fakt, ale w końcu to jeszcze beta więc sporo poprawią Co do funkcji to ma jeszcze bardzo mało no i u mnie dość często się wiesza na przykład youtube.

Jedno jest pewne Mozilla będąc pewna swojego Firefoxa powiedziała kiedyś, że może zrezygnować z Google który ich sponsoruje i jak widać w google myślą i postanowili coś własnego zrobić. Warto też wspomnieć o nowym Internet Explorerze który ma wyjść, a zwłaszcza o jego nowej fukcji odnośnie prywatności dzięki której google może stracić na reklamach, można o tym więcej poczytać w internecie, jednym słowem Microsoft chce przeszkodzić google w zdobywaniu coraz więcej pieniędzy i internetu, MS chce zaistnieć w internecie bo jak narazie to słabo im to szło. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, ale im więcej konkurencji tym lepiej dla nas - użytkowników.

U mnie numerem jeden jest ciągle Opera, ale używam też Firefoxa ze względu na kilka przydatnych rozszerzeń.
Heh, słowo BETA w słowniku google jest bardzo modne, więc ja bym szybko nie oczekiwał wersji "finalnej". Dla przykładu popularny Gmail od 4 lat jest wersją BETA i nie zanosi się żeby jakoś szybko ten napił znikł. Według mnie jak Chrome w ciągu najbliższego pół rok nie zbierze jakiejś sensownej liczby użytkowników to google "po cichu" porzuci ten projekt jak to już bywało z kilkoma innymi.

Co do MS IE 8 cuda nie zdziała tak jak nie zdziałał IE 7 no chyba że zaczną sprzedawać Win XP z IE 8. Chyba że Win 7 będzie (wreście) godnym następcą XP i ludzie będą na niego przechodzić masowo, jak nie to nadal najpopularniejszą przeglądarką MS będzie IE 6.0. Poza tym zabezpieczenia zabezpieczeniami zawsze można je nagiąć albo obejść.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alienXX Pokaż post
ps. Wszyscy zachwyceni firefoxem widze. Dobrej przegladarki na oczy nie widzieliscie
Lepszej od IE a to większości wystarcza.

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG

Ostatnio edytowany przez Sesef - 03-09-2008 o 08:30.
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem