Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maly-Rycerz
Ja nie wiem jak możecie tych pozerów nazywać raperami. Hemp gru zresztą jak cała Warszawa to parodia.  Jedyni warci uwagi artyści polscy teraz to moim zdaniem: Ostry, Fokus, Łona. No ale zależy co kto lubi. Zresztą nie tylko polski rap upada, słysząc lollipopy i inne soulja boje można się załamać, jedyna nadzieja posłuchać czegoś dobrego z podziemia.
|
100% 100% 100% racji! Myslalem, ze to ja tego posta pisalem, normalnie wyjete mi z ust xd
@yakky- tez masz duzo racji w tym co mowisz, ale az sie smutno robi jak sie patrzy, jak poziom polskiego rapu systematycznie spada zamiast rosnac. Ze starymi skladami juz nie ma prawa nikt sie rownac, a nawet Ci co kiedys robili dobry rap teraz nie trzymaja tego poziomu, no moze poza kilkoma wyjatkami.. Jak widze nowa plyte Gurala to normalnie zygac mi sie chce, i pomyslec, ze kiedys go mialem za dobrego rapera, Sokol postanowil nagrywac kawalki pod vive i mtv, widac kreci go kasa, a nie underground, chociaz niektorzy ludzie pamietajacy komunizm, mowia, ze my nie czujemy tego klimatu lat 80. i dlatego ten kawalek tak dziala nam na nerwy

. A najbardziej zal kolesi, ktorzy wielce sluchaja rapu, a nawet nie potrafia sie wsluchac w tekst, ich ideologia polega na tym, zeby pokazac jacy sa elo gangsta gimnazjum bo chodza w bluzie z kapturem, i bezmyslnie sluchaja kawalkow z telefonu w stylu kureskei zycie

. Jak dla mnie, ok bit jest wazny, ale nie powie mi ktos, ze amerykanski rap jest zajebisty, jak zdecydowana wiekszosc z nas nawet nie rozumie o czym oni nawijaja. A coraz wiecej ludzi jara komercja i lans w stylu 50 cent, kanye west, ale widac kase oni na tym zbijaja ogromna, i w polsce tez mamy teraz kolesi, ktorzy chca byc bialymi murzynami. Ogolnie polskie spoleczenstwo jest glupie, jesli platynowe plyty dostaja ciagle dody feele i inny syf, oni naprawde musza miec dobrych menadzerow, kotrzy potrafia ludziom pocisnac takie gowno. Jedynie w polsce Asfalt trzyma poziom chyba juz tylko...