Zobacz pojedynczy post
stary 05-09-2008, 06:31   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mydelniczek Pokaż post
Właściwie każdy teraz ma internet 512mb+, przy którym limit podpisu ustawiony na np. 200kb, albo 300kb(albo i więcej), ładuje się setne sekundy...
512kbitów/s = ~50kbajtów/s

Przypuśćmy, że ktoś wyświetla 20 postów na stronę. Przy wyświetlanej stronie natrafi na średnio 7 pokemonów które muszą sobie dać w podpisie jakiś odjazdowy rysunek po 150kb. 150*7 = ponad 1mb.

1mb : 50kbajtów/sek = 20 sekund.

Mnie to na setne sekundy nie wygląda.

Zakładając limit 30kb czas ten skraca się do 4 sekund. Oczywiście to teoria, na stronie może być 7 takich podpisów, a może być i 15, lub 2.

Cytuj:
Sprawa druga, komentarze w tematach ze zdjęciami.

Jak ktoś daje ss'a do tematu ze swojego świata, to chyba po to, żeby się pochwalić, czy coś w ten deseń, i oczekuje, że ktoś to skomentuje - a tymczasem za post bez zdjęcia łapiemy 2 pkt....
Czyli co, rozumiem że coby pogratulować komuś nie z mojego servera mam założyć tam chara, i pstryknąć fotkę?...
No ;/

Cytuj:
Sparwa trzecia - pliki

Jaki jest sens zabraniać ludzią hostować filmiki na np. speedy.share? (wg. mnie i wielu osób najlepszy server do tego...) a nakazywać rapidshare, na którym większość ma limity? Co za idiota ściągnie plik np. haxxx.ekse ? A jeśli nawet już - to co z tego, może nauczy się myśleć w przyszłości.
O tym mowa była już setki razy - poszukaj sobie.

Cytuj:
Liczę na to, że przystosujecie ten regulamin do roku '08, zamiast do '03, i będę w końcu mógł mieć swoje wielgachne 50kb w podpisie...
Nie liczyłbym na to, polecam kompresje plików (ya, rly, jest takie coś )

Cytuj:
Pzdro
Thar~
cze
Rybzor jest offline