Zobacz pojedynczy post
stary 05-09-2008, 10:07   #5
<hmm>
Użytkownik Forum

<hmm>'s Avatar

Data dołączenia: 07 05 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Harmonia
Domyślny

Ryba, zapomniałeś zaznaczyć że transfer, który opisałeś nie dotyczy w żaden sposób połączenia z serwerami tibia.pl, i nie spowalnia wyświetlenia treści strony/forum. Obrazki ładują się PO załadowaniu strony.

Rozumiem troskę o ogólną 'sprawność' wyświetlania strony, ale jeśli ktoś będzie miał problemy z pobraniem paru 100kB pliczków raz na 'włączenie/sesje' przeglądarki, to jest w naprawdę w wyjątkowej sytuacji. Powinien sam we własnym zakresie pomyśleć o takiej konfiguarji połączenia aby nie pobierać śmieci.

Co do obliczonego 20s vs. 4s... dlaczego nie całkowicie zabronić obrazków w sygnaturze? W końcu to całe 4s zaoszczędzone na wyrażaniu się użytkowników przez grafikę. Imageshack powinien wam medal dać, za oszczędzanie ich transferu

Żarty żartami, ja się zmieszczę jak będę potrzebował obrazka.. nie płaczę za moją rypcią strasznie(wyhoduje sobie nową!)... ale jak już napisałem w innym temacie: w grafikach dopuszczalne max. jest 100MB, i jak to się ma do tego 600k ze strony sygnatur? 30k w 2008r to już troszkę "śmiech na sali"

(oczywiście i tak pokażecie, że i tak postawicie na nieracjonalnym swoim )
(przeczytać i zapamiętać do końca życia!)

"And then, something happened. I let go. Lost in oblivion. Dark and silent and complete. I found freedom. Losing all hope was freedom."
<hmm> jest offline