Zobacz pojedynczy post
stary 05-09-2008, 13:28   #10
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mydelniczek Pokaż post
Tak z ciekawości, moderatorzy tibi.pl używają na codzien comodore+modem, że maxymalna waga podpisu to 30 kb? Bez jaj, pokaż mi ktoś kogoś, na forum o grze INTERNETOWEJ, leci na modemie...
Właściwie każdy teraz ma internet 512mb+, przy którym limit podpisu ustawiony na np. 200kb, albo 300kb(albo i więcej), ładuje się setne sekundy...
I naprawdę nie wiem, po co limity są ustawione tak samo, jak 5 lat temu (dobra, 10 kb różnicy...) gdy ta strona/forum startowało, i gdy ludzie faktycznie mogliby narzekać na wolne ładowanie strony przez sygnaturki...
Pewna czesc uzytkownikow (i spora grupa moderatorow) ustawia sobie wieksza ilosc wyswietlanych postow (np. 60) niz ta standardowa. Wtedy jest pewna roznica w wielkosci - z 1800kb robi sie 3000. Co wiecej, nie kazdy ma ochote na ogladanie jakiegos bzdurnego (bez obrazy) obrazka w podpisie, a duza czesc osob nie wie, ze mozna wylaczyc pokazywanie podpisow. 30kb to w sam raz, aby umiescic wystarczajaco duzy/fajny obrazek, a nie ma sensu zmieniac tego limitu, zeby uzytkownik mogl walnac sobie 5 kolejnych userbarow - dlatego limit zostanie niezmieniony.

Cytuj:
Sprawa druga, komentarze w tematach ze zdjęciami.

Jak ktoś daje ss'a do tematu ze swojego świata, to chyba po to, żeby się pochwalić, czy coś w ten deseń, i oczekuje, że ktoś to skomentuje - a tymczasem za post bez zdjęcia łapiemy 2 pkt....
Czyli co, rozumiem że coby pogratulować komuś nie z mojego servera mam założyć tam chara, i pstryknąć fotkę?...
Oczywiscie ze nie, nikt nie bedzie cie warnowal za normalny komentarz do zdjecia, jesli nie jest wyraznie zaznaczone, ze w temacie mozna wstawiac tylko posty zawierajace screenshota

Cytuj:
Sparwa trzecia - pliki
Jaki jest sens zabraniać ludzią hostować filmiki na np. speedy.share? (wg. mnie i wielu osób najlepszy server do tego...) a nakazywać rapidshare, na którym większość ma limity? Co za idiota ściągnie plik np. haxxx.ekse ? A jeśli nawet już - to co z tego, może nauczy się myśleć w przyszłości.
A czy z drog nalezy usunac ograniczenia predkosci, bo co za idiota bedzie pedzil 150km/h po osiedlowej drozce? A jesli juz - to co z tego, nauczy sie myslec w przyszlosci. Otoz doszlismy do wniosku, ze nikt z moderatorow nie bedzie sie bawil, czy pod linkiem 1231726378.html faktycznie znajduje sie filmik o nazwie "100lvl.avi" czy jednak "100lvl*****". Jesli plik, ktory chcesz zamiescic nie spelnia kryteriow, po prostu go nie zamieszczaj, jesli zamiescisz - licz sie z konsekwencjami. Tak samo jak na drodze - cisniesz 80km/h przy ograniczeniu do 50, ale jak masz pecha, wlepia ci mandat