Ekonomia
Witam.
Jak zapewne każdy szary tibijczyk staracie się coś sprzedać/kupić na trade, ale jak można zarobić jak ceny koszmarnie szybko spadają w dół?!
jakiś przykład?
Loguję się dzisiaj i próbuje sprzedać swoje nagrody z drugiego i trzeciego poziomu areny, ostatni raz jak grałem (luty-marzec) ceny były w porządku, Royal Axe 150k-200k (taka cena utrzymywała sie od up. 8.0), Heroic Axe 20-30k , więc przeglądam trade za jakąś ofertą kupna i znajduje "Buy Royal Axe" - myślę , zapytam i spuszcze cene wrazie czego do 120k, to mi wystarczy. Co się okazało? gościu mnie wyśmiał, bo wg. niego ten Axe stoi 20-30k - pomyślałem, noob jakiś, dobra pytam na game chat, forum itp i ku memu zdziwieniu podali mi ceny - Heroic Axe 9-15k, Royal Axe +/-35k , no bez przesady, aby zdobyć tego axe trzeba było wydać potionów na dużo wyższą sumę ! zresztą to nie są bronie pokroju fire axe czy fire sword, że poprostu są często lootowane, te przedmioty mają po 44 i 47 atk ! kiedyś za takie bronie by się zapłaciło 800k+ jak sca stał wtedy 1,2kk(mowa o updat poniżej 8.0 kiedy takich broni poprostu nie było).
I tutaj nasuwa mi się jedna myśl, jeśli rashid i djinny zdaly egzamin i utrzymują wartość dość dużej części itemów to dlaczego nie wprowadzić npc skupującego itemków z aren, wszystkich tych dodanych w ostatnim update (8.2) bo ceny tych itemów też lecą już na pysk na szyje.
Pozdrawiam
Andrealfus
Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 06-09-2008 o 09:09.
|