|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 09 2008
Lokacja: Gaia's Lair
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Menera
Poziom: 63
Skille: 81/80
Poziom mag.: 6
|
Szczerze to logicznym faktem jest, że pomysłów może być wiele i są wykorzystywane w innych grach bo... no bez przedady, możliwości rozgrywki mają ograniczenia i każda gra już jest taka sama lub podobna z wyróżniającym się elementem lub dwoma.
Tibia - prosta gierka i to jej atut.
MuOnline - prosta siekanka z dwoma questami na postać gdzie możesz farmić spot 24/7.
Cabal - unikalny combo system i niepowtarzalna dynamika walk.
Perfect World - eksploracja i swobodne latanie po bajecznej krainie (obecnie już dwóch).
Rohan - to trzeba zobaczyć, mianowicie buffy mają nie tylko animacje tańczącej postaci ale wypowiada ona calutkie długie zaklęcia przy tym co jest niezwykle pięknym pomysłem.
WoW - przereklamowana gra z dwarfowatą grafiką, obrzydliwymi kobietami (orki...), i efektami połączenia krowy z farmerem-zoofilem (coś a'la minotaur). No i gra-rekordzistka pod względem śmierci przy niej, straconej kasy, czasu, rodziny, zdrowia, przyjaciół.
Gratis dorzucę słowko dla WoWoManiaków (napewno tu są jacyś). Myślicie, że ta gra ma az takie fajne questy? Aż takie oryginalne? Tak? A na czym polegają?
- Zabij XX potworów, wróć (PW, Cabal, Rohan, L2).
- Wydrop XX itemków z potworków, wróć (Cabal, PW, Rohan, L2, Mu).
- Zabij bossa, wróć (Cabal, PW, L2, Rohan).
- Idź walczyć w dungeonie, wróć (Cabal, PW, L2, Rohan).
- Idź po item, wróć (All jakie znam to mają).
Jak widać WoW nie jest ani oryginalny, ani fajny graficznie biorąc pod uwagę gry jak Cabal, Rohan, L2, PW, Aion, Dekaron i wiele wiele innych. Wniosek - jest już stary i sprawa z jego maniakami ma się identyko jak z Tibią, przeważnie grają ludzie, którzy mają w niej już jakieś osiągnięcia, lub jest to sprawa gustu. Dodatkowo żaden tibijczyk nie zbeszta innej gry, że jest taka i owaka a Tibia jest cool, za to WoWowcy mają tę grę za boga mmorpg chwaląc grafike, questy, itemki, fabułę a w rzeczywistości inne gry dawno dawno przegoniły ich kochanego WoWa pod każdym aspektem.
Jestem oficjalnym wrogiem WoWowców za to jak się odnoszą do innych gier nie mając podstaw i dowodów (czytaj - 99% graczy w to coś).
Do przedmówcy który pisał, że nasze pomysły są denne... uważam, że moje pomysły jakie podałem trafiają idealnie w sedno CipSoftowego sposobu zarobku na graczach.
- All for PACC
- Die with FACC

|