Nie podoba mi się. Moim zdaniem 60% tego co napisałeś jest błędne.
"Najsłabszy z Jaszczuroludzi, lecz nie warto się tym zbytnio sugerować, gdyż w większej grupie (3+) potrafią przysporzyć kłopotu niejednemu, nawet doświadczonemu graczowi"
Często wychodzi 5+ sentineli + 2-3 templary. Zabicie tego respa kosztuje mnie max 2-3 exury. Już sibangi są bardziej evul, ponieważ rzucają kamyczkami co turę, a nie raz na 15 minut jak sentinel.
"Najgroźniejszy z Jaszczuroludzi, walczy magią, przyzywa 5+ Cobr, jego ataki si
ęgają do 100 Hp, a Cobry skutecznie trapują przeciwnika, co robi z Lizardziego Maga naprawdę groźnego przeciwnika..."
1. Hit za ~~100 to rzadkość. Zazwyczaj jest to ~~80.
2. Wiesz ile trzeba czasu, żeby mag stworzył 5 cobr? Nim zrobi 2 już leży we własnej krwi.
3. Jeśli nie umiesz sobie poradzić z trapowaniem przez zwykłe moby to podaj swój nick. Przyjdę Cie zabić może coś poleci (przeczytaj poradnik o sztuce walki w zwarciu z tego forum, a zrozumiesz swoją głupotę...).
"Tu najlepiej używać czarów obszarowych - Sorcerer, Druid, Palladyn (Divine Caldera - Exevo Mas San)
gdyż jest tu resp 3-ech Magów, i gdy przyzwą dużą ilość Cobr, może spowodować trapa..."
Kto się pcha na resp 3 magów? A nawet jeśli już się zdarzy to zaznaczasz jednego na
fallow, podbiegasz, 2 hity i gonisz kolejnego.
Tym bardziej palkiem, który ma dużo większy zasięg. Ale proszę chcesz waścić mane to
EXEVO MAS SAN!
"- Knight - W samej wiosce, 50 lvl, skills 70/70, co do broni to akurat dowolność ale myślę że z 1 handed mniejsza strata potków. Najlepiej zaopatrzyć się w 1-2 BP Mana Potion, aby móc się leczyć Exaną Mort, i przy okazji ćwiczyć mlvl. Dla bezpieczeństwa, bierzmy też minimum BP of Strong Health Potion (chyba że ktoś nie przekroczył jeszcze 50lvla, lub ma już 80 lvl do używania Great Health Potion)"
1. 50 ek-owi nie starczą 2 bp manasków. Uwierz próbowałem.
2. Przy niskich skillach lepiej użyć broni 2 ręcznej, gdyż bonus shielding-u do tarczy i tak będzie żałosny, a lizardy mają dużo hp, więc każdy punkt ataku będzie przydatny.
3. Moim zdaniem minimum 60 lvl (dostępna jest broń od 60 lvl-a...) i skille 75/75, a mile widziane 80/80+.
4. Zdecydowanie trzeba używać exury. Exana mort to niepotrzebne wastowanie many. Jeśli podczas bicia respa nie nadążasz leczyć się exurą/om? to wylecz się wcześniej.
"- Palladyn - W samej wiosce można zaczynać juz na 40-45 lvl, skill 70, zalecana broń 1 handed"
Royal Spear-y, ewentualnie przy gorszych skillach można użyć Enchanted Spear-ów.
"Plate Armor - 120.00o.z - cena: od 400-700gp"
Sprzedaję 10 p armów za 4k w sklepie. Ty sprzedajesz 10 p armów u ludzi za 7k. Mi to zajmuje 5 minut Tobie 5h. W tym czasie wyniosę z lizardów kolejne 20-30k. Have fun.
"z Lizardów, nie wypada jedzenie więc najlepiej zaopatrzyć się w zapasy pożywienia. Moim zdaniem najlepsze na Exp są Brown Mushroom. Możemy kupić je u NPC Luna na wyspie Edron za cenę 10gp za sztukę."
Grzybki są opłacalnie ale
bardzo drogie. Ile zużyjesz grzybków na hunta? Co najmniej 50 = -500gp. Znacznie lepiej wziąć 5 hamów za 40gp! a braki w jedzeniu uzupełniać z krokodyli i wyvern.
"Warto także, zaopatrzyć się w Obsidian Knife, aby móc sciągać skóry z Lizardów, gdyż Lizard Leather's są potrzebne do wykonania jednego z addonów do Hunter Outfitu."
1. Obsidian Knife to
podstawa. Lwia część zarobku pochodzi ze sprzedaży skórek (NPC Irmana w Venore kupi je od nas po cenie 150 gp/each, możemy też sprzedać je innym graczom za wyższą cenę). Dodam, że na hunta mam minimum 5k+ z samych skórek.
2. Lizard leather potrzebne są także do barbarian-a.
"- Druid/Sorcerer"
Druid/Sorcerer to raczej głupi pomysł.

Niepotrzebna strata manasów. Grałes kiedyś magikami? Ja chyba jeszcze nie widziałem w Chor żadnego maga.
"Wybierając się na Chor, można założyć coś z Terra Setu. Lizard Snakecharmer, bardzo mocno truje, ok. 10 pkt na ture, oczywiście z biegiem czasu obrażenia maleją. Ma też dość mocny czar, którego obrażenia sięgają 100 Hp. Zakładając Terra Mantle, i Terra Hood, początkowe obrażenia od trucizny spadają do 2-3 pkt na turę, także nie musimy wastować 30 punktów many na Exanę Pox, a obrażenia z jego dość mocnego czaru, spadną do 70-80 Hp, co jest dodatkową oszczędnością Hp i many."
Ech ręce opadają. Jeśli już się wybierać magiem na lizardy to lepiej założyć coś co dodaje mlvl. Dlaczego? Co za róznica czy dostaniesz hit za 30, 50 czy 100? I tak 1 exura i już full.

Natomiast dodatkowy mlvl przyda się w ataku.
"Moim zdaniem, na Chor, loot dopisuje zawsze. Z Lizardów wypadają Plate Armory oraz Halberdy, które jak wiemy są całkiem opłacalnym lootem. Lecz uważam, że zbieranie ich, akurat TAM jest mało pożyteczne, gdyż musielibyśmy co chwila latać do miasta. Moim zdaniem, jeżeli zbierać Plate Army lub Halberdy to tylko do Lootbaga."
1. Moim zdaniem lepiej zabrać p army i halberdy. Time ring + utani hur + BOH i w 5 minut oblecisz do dp. Pamiętaj, że na lizardy chodzi się głównie po kasę i zbiera co się da...
2. Dragon Shield 4-5k + Obsidian Lance 500gp = Obsidian Knife 9-10k
Do tego brakuje mapki drogi z Port Hope.
Udowodniłem, że g***o wiesz, więc nie bierz się za poradniki. To co napisałem to już prawie gotowy artykuł...