Temat: Sposoby nauki
Zobacz pojedynczy post
stary 09-09-2008, 22:40   #34
Cheapest
Użytkownik Forum

Cheapest's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2008
Lokacja: w wenor

Świat: karzdy durzy
Poziom: tak
Skille: terz
Poziom mag.: co
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gavreonien Pokaż post
Nie mogę powiedzieć, że się uczyłem, bo za dużo to tego nie robiłem. Pracuje 8 godzin dziennie i nie mogę powiedzieć, że zarabiam marne pieniądze... A dodatkowo studiuje.

To zależy od człowieka, jeden się w ogóle nie uczy, ma pozytywne wyniki na egzaminach/maturach innych duperszwancach, drugi jest debilem i mimo nauki nic mu nie wychodzi, a trzeci nie ma za grosz talentu i nie zamierza tego naprawić i też wszystko olewa.
Powiem tak, że nie warto się przykładać w liceum z każdego przedmiotu bo potem świadectwo z piątkami to można sobie wsadzić wiadomo gdzie.

Ważne jest aby pomyśleć co będziesz chciał robić w przyszłości i z tych przedmiotów się uczyć (nawet nadprogramowo), a do reszty przykładać tak aby zdać do następnej klasy. Liczy się matura dzięki której dostaniesz się na studia i tyle. Oczywiście podstawy matematyki, jak również ortografia i przynajmniej jeden język obcy to są rzeczy które musimy znać aby gdzieś w przyszłości zaistnieć i mieć dobrą pracę.

I tak idąc na studia dostaniecie niezłego kopa bo nauka w liceum to jeszcze nic. Chyba, że wybierzecie uczelnię gdzie poziom jest niższy, a czasem może i lepiej taką wybrać bo często uczysz się na państwowych uczelniach nieprzydatnych rzeczy które nie przydadzą się NIGDY, a w tym czasie można się uczyć tego czego w programie nie ma, a jest bardzo potrzebne - bardziej zapatruję się na informatykę gdzie po samych studiach jesteś bez doświadczenia nikim. System nauczania jest przestarzały na niektórych kierunkach, od lat chcą zmienić ale jak widać efektów brak.

Bye all!

Ostatnio edytowany przez Cheapest - 09-09-2008 o 22:49.
Cheapest jest offline   Odpowiedz z Cytatem